Birleşik Krallık´ın Avrupa Birliği´nden ayrılmaya karar vermesi piyasaları altüst etti.
İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney duruma müdahale edeceklerini açıkladı: “Bu duruma iyi hazırlandık. Hazine ve İngiltere Merkez Bankası geniş acil durum planlaması yapmıştı. Bankamız piyasalar yeniden düzenlenirken ve ekonomi ilerlerken gerektiği gibi ek önlemler almaktan tereddüt etmeyecektir. İngiltere Merkez Bankası, piyasaların işleyişini destekleyen bir dayanak olarak, kendi finans kurumları aracılığı ile 250 milyar Sterlin ek fon sunmaya hazır. Gerekmesi durumunda İngiltere Merkez Bankası, yabancı para cinsinden önemli miktarda likidite sağlamaya da hazır durumda.”
Dünyanın önde gelen merkez bankaları referandum sonucunun ardından ortak önlem alabilmek için birlikte çalışıyor
Avrupa Merkez Bankası da Euro Bölgesi´nde fiyat istikrarı ve finansal istikrar için üzerine düşün sorumluluğu yerine getireceğini duyurdu.
Murat ÜLKER
DünyaTTA Grup tarafından düzenlenen “Türk Kültür Kampı,” 30–31 Ağustos 2025 tarihlerinde, doğanın ve tarihin iç içe geçtiği Pursaklar’daki Karaköy Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi.
TürkiyeASAM Başkanı Eray Güçlüer Sabah Youtube kanalında Esra Aydoğdu’nun sorularını cevapladı.
DünyaDünyada yeni ve onurlu bir dalga yükseliyor: Siyonizm karşıtlığı…