• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

İngiltere: Türkiye sınırlarını güvenli tutmak istemekte haklı

İngiltere: Türkiye sınırlarını güvenli tutmak istemekte haklı

Fransa Afrin operasyonunu BM Güvenlik Konseyi´ne taşırken İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson´dan Ankara´ya destek geldi: Türkiye sınırlarını güvenli tutmak istemekte haklı.

 

Türkiye´nin ´Zeytin Dalı´ adı altında yürüttüğü Afrin harekatına İngiltere desteğini teyit etti. ´Osmanlı torunu´ lakaplı Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Twitter hesabından Afrin´deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini duyurdu. 

´ESAD´IN BİTİRİLMESİ ORTAK HEDEF´

´´Türkiye sınırlarını güvenli tutmak istemekte haklı´´ diyen Johnson, Ankara ile ortak hedefler arasında ´Suriye´de Esad rejiminin sona erdirilmesini´ de saydı: ´´Şiddeti azaltma ve en önemli göreve odaklanmaya devam etme hedefini paylaşıyoruz. O da Suriye´de Esad rejiminin sonunu getirecek siyasi süreçtir.´´

​ALMANYA´YA GÖRE DE MEŞRU

Almanya Dışişleri Bakanlığı da Sözcü Yardımcısı Rainer Breul aracılığıyla yaptığı ilk açıklamada ´Suriye sınırlarının korunmasının Türkiye için meşru ve çok önemli olduğunu´ ifade etmişti. Ancak dün Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel 'Türkiye ve Kürt birlikler arasındaki askeri çatışmalar önceden kestirilemeyen riskleri beraberinde getiriyor' uyarısında bulunup 'Suriye´nin ihtiyacı olan en son şey, askeri çatışmalar. Orada insanlar yeterince acı çekiyor' vurgusu yapmıştı.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor