Maduro, paranın ülkede Covid-19 ile savaşmak için kullanılacağını söyledi.
Yüksek Mahkeme, daha önceki bir Temyiz Mahkemesi kararını bozdu , yani altına ne olacağına yalnızca Birleşik Krallık´ın meşru lider olarak gördüğü muhalefet lideri Juan Guaidó karar verebilir.
Buna rağmen, uygulamada Birleşik Krallık, Maduro yönetimi ile ilgilenmektedir.
Bay Guaidó ve Bay Maduro, Venezüella merkez bankasına ayrı ayrı iki farklı vali atadı.
50´den fazla ülke tarafından meşru başkan olarak tanınan Bay Guaidó, altının BoE´nin kasasında kalmasını istiyor.
Ancak cumhurbaşkanlığı sarayında kalan ve hükümetin, ordunun ve polisin kontrolünü elinde tutan Bay Maduro, fonların serbest bırakılması için BoE´ye dava açtı.
Maduro, Mayıs 2018´de , çoğu muhalefet partisinin boykot ettiği son derece tartışmalı anketlerde ikinci altı yıllık bir dönem için yeniden seçildi .
Paranın, salgınla mücadele için tıbbi malzeme satın almak üzere Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı´na (UNDP) aktarılacağını iddia ediyor.
Eleştirmenleri onu Venezuela ekonomisini yanlış yönetmekle, çöken kamu hizmetleri, artan işsizlik ve değer kaybeden yerel para birimi nedeniyle milyonlarca insanın yardıma ihtiyaç duyduğu ciddi bir krize neden olmakla suçladı.
Bay Maduro´nun fonları rejimini destekleyen yabancı müttefiklere ödeme yapmak için kullanacağını iddia ediyorlar.
Venezuela, 2014´ten bu yana yolsuzluk, insan hakları ihlalleri ve demokrasinin bastırılması nedeniyle ABD, İngiltere, Avrupa Birliği, Kanada, İsviçre, Panama ve Meksika´nın da aralarında bulunduğu bir grup ülke tarafından yaptırıma uğradı.
Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, önceki gün Atina’da katıldığı bir etkinlikte Türkiye’yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
DünyaTürkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın havacılık tarihinde görüş ötesi hava-hava füzesi kullanarak jet motorlu bir hava hedefini vuran ilk insansız savaş uçağı olması dünya basınında yankı buldu.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir telefon görüşmesi yaparak, ailesiyle birlikte ülkesini terk etmesini talep etti.
DünyaDevlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, artan kuraklık riskine karşı modern sulama sistemleri, yapay zeka destekli projeler ve baraj yatırımlarıyla önlemler almaya devam ediyor.
Yaşam