• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

İngiltere, Avrupa Birliği’ne meydan okudu

İngiltere, Avrupa Birliği’ne meydan okudu

İngiltere Başbakanı David Cameron, kendilerine 2.1 milyar euroluk fatura çıkartan Avrupa Birliği’ne meydan okudu.

İngiltere Parlamentosu’nun alt kanadı olan Avam Kamarası’nda konuşan Cameron, bu miktarı ödememek için mümkün olan her yoldan mücadele edeceklerini belirterek, Avrupa Birliği’de reform çağrısını yineledi:

“Avrupa Birliği değişmek, yeniden güven kazanmak zorunda. Buna da bu ödemelerin ve ayarlamaların vatandaşların alın teriyle kazandığı vergiler demek olduğunu anlayarak başlamalı. Bu bizim Avrupa Birliği’nde reform kampanyamızda karşılaştığımız birçok zorluktan sadece biri ancak amacımıza bağlı kalmak bizim için oldukça hayati durumda.”

Konunun masaya yatırılması için AB üyesi ülkelerin maliye bakanlarına acil toplantı çağrısında bulunduklarını belirten Cameron, Hollanda, İtalya, Yunanistan gibi bazı ülkelerin de kendilerini desteklediklerini vurguladı.

Cameron’un bu ödeme sistemini tartışmaya açması durumunda ‘Pandora’nın Kutusu’nu da açacağını söyleyen AB yetkilileri,katkı payının 1 Aralık’a kadar ödenmemesi durumunda bu miktara gecikme cezasının da ekleneceğini belirtti.

Birlik bütçesine ek katkı payı olarak istenen bu miktar, üye ülkenin 1995’ten bu yana ekonomisinde ne kadar ilerleme kaydettiğine bağlı olarak hesaplanıyor.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor