• BIST 100

    10171,09%-0,02
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00

İngiltere´de Cameron Devri Resmen Kapandı

İngiltere´de Cameron Devri Resmen Kapandı

İngiltere´yi AB içinde tutmak için yürüttüğü kampanyayı kaybeden Cameron istifasını bugün Kraliçe Elizabeth´e sundu. Cameron´un ayrılmasından kısa süre sonra saraya giden Theresa May´in başbakanlığı, Kraliçe tarafından onayland?

 

İngiltere´yi AB içinde tutmak için yürüttüğü kampanyayı kaybeden Cameron istifasını bugün Kraliçe Elizabeth´e sundu. Cameron´un ayrılmasından kısa süre sonra saraya giden Theresa May´in başbakanlığı, Kraliçe tarafından onaylandı

İngiltere Başbakanı David Cameron, görevini Theresa May´e devretmeden önce bugün son kez parlamentoda konuştu. İngiltere´yi AB içinde tutmak için yürüttüğü kampanyayı kaybeden Cameron, bunun üzerine istifa etmişti. Yerine gelen May, ülkeyi ve mali piyasaları sakinleştirmeye çalışacak.

İngiltere´nin Daily Telegraph gazetesine konuşan Cameron “Sevdiğim ülkeye hizmet etmek benim için bir ayrıcalıktı” dedi.

Cameron meclisteyken içeri giren Theresa May, alkış ve tezahüratlarla karşılandı.

Meclis´teki son oturumunda Cameron ve muhalefet arasında hafif atışmalar yaşandı. Cameron, muhalefet lideri Jeremy Corbyn´e İşçi Partisi´nin kendi içindeki sorunlara atıfta bulunarak muhafazakarların “İstifa, aday gösterme, rekabet ve seçim” süreçlerini tamamladığını, İşçi Partisi´nin ise hala kuralları tartışmakla uğraştığını söyledi.

Avrupa´dan tepkiler

May´in görevi devraldığı günde, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, İngiltere´nin yeni başbakanını övdü. Maiziere, May´in zeki, düşünceli, disiplinli, becerikli bir kişi ve güçlü bir müzakereci olduğunu söyledi. Maiziere, May´in eleştiri yapmaya yatkın bir kişi olmasına rağmen aynı zamanda güvenilir bir siyasetçi olduğunu da belirtti.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk da May´i yeni görevi dolayısıyla kutladı ve iki tarafın yapıcı bir ilişki içinde olacağı ile ilgili umudunu dile getirdi.

Başbakanlık konutunun bulunduğu Downing Street´ten akşamüstü Buckingham Sarayı´na geçen Cameron, Kraliçe´ye istifasını sundu. Eşi Samantha ve çocukları Nancy, Elwen ve Florence´la saraya giden Cameron, İngiltere´ye hizmet etmenin hayatının en büyük onuru olduğunu söyledi ve görev süresi sonunda İngiltere´nin daha güçlü ve daha iyi durumda olduğunu dile getirdi.

Buckingham, yaptığı açıklamada Cameron´ın istifasının kabul edildiğini belirtildi.

Cameron´un ayrılmasından kısa süre sonra saraya varan Theresa May´in başbakanlığı, Kraliçe Elizabeth tarafından onaylandı.

May, başbakan olarak yaptığı ilk konuşmada “Herkesin gereksinimlerine hizmet eden” bir ülkenin inşası için çalışacağını söyledi ve sosyal adaletsizlikle mücadele edeceğini dile getirdi.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor