• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

İngiltere´de Perakendeciler Fiyatların 2005´ten Beri En Keskin Hızda Arttığını Bildirdiler

İngiltere´de Perakendeciler Fiyatların 2005´ten Beri En Keskin Hızda Arttığını Bildirdiler

İngiltere´de Perakendeciler Fiyatların 2005´ten Beri En Keskin Hızda Arttığını Bildirdiler Birleşik Krallık mağazalarındaki fiyatlar en az 2005´ten bu yana en hızlı şekilde hızlandı ve tüketicilerin harcama güçlüğünü daha da art?

Birleşik Krallık mağazalarındaki fiyatlar en az 2005´ten bu yana en hızlı şekilde hızlandı ve tüketicilerin harcama güçlüğünü daha da artırdı.

İngiliz Perakende Konsorsiyumu , enflasyon ölçümünün geçen ayki %3,1´den Temmuz ayında %4,4´e yükseldiğini ve anketin ilk başladığından bu yana en yüksek seviyeye çıktığını söyledi. Tedarik zinciri kesintileri ve artan üretim ve nakliye maliyetleri, Ukrayna kriziyle birleşerek fiyatları yukarı çekiyor.

Bulgular , enflasyonu dizginlemek için faiz oranlarını %1,25´e yükselten İngiltere Merkez Bankası´nın önündeki zorluğu artırıyor. Aynı zamanda, Liz Truss ve Rishi Sunak´ın tüketicilere nasıl yardımcı olacaklarını tartıştığı, Boris Johnson´ın başbakan olarak yerini alması için iki yarışmacı arasındaki bir tartışmayı da besliyor.

Araştırmaya yardımcı olan NielsenIQ perakendeci ve iş anlayışı başkanı Mike Watkins, “Tüketicilerin hane bütçeleri artan bir baskı altına giriyor ve hem gıda hem de gıda dışı ürünlerde raf fiyatlarındaki artışlar hızlandı” dedi. “Perakendeciler müşterileri enflasyonun tüm etkilerinden korumaya çalıştıkça özellikle bakkal sektörü yoğun bir baskı altında.”

BRC, gıda enflasyonunun bir yıl öncesine göre %7 artarak Haziran´daki %5,6´lık artıştan daha dik ve 2009´dan bu yana en büyük sıçramayı işaret ettiğini söyledi. Gıda dışı enflasyon %3 arttı.

BRC CEO´su Helen Dickinson, 'En büyük artışlardan bazıları süt ürünleri, domuz yağı, yemeklik yağlar ve tereyağı dahil ürünlerde görüldü' dedi. “Gıda dışı fiyatlar, artan nakliye fiyatları, üretim maliyetleri ve Çin´de devam eden aksamalardan etkilendi.”

Kaynak: Bloomberg



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor