Tarih: 24.08.2022 09:02

İngiltere´de sağlık sistemi çöktü

Facebook Twitter Linked-in

 

İngiltere´de sağlık krizi insan yaşamını tehdit etmeye devam ediyor. Sağlık hizmetlerine erişim sorunu yaşanan ülkede bu kez ambulans krizinin patlak verdiği ortaya çıktı. İngiliz basını, saatlerce ambulans bekleyen ve hayatını kaybeden kişilerin hikayelerine yer verdi.

Sağlık krizinin çığ gibi büyüdüğü İngiltere´de geçen hafta, 90 yaşındaki bir kadının, 60 saat ambulans beklediği ortaya çıkmıştı.

Bu gelişmenin ardından, İngiliz The Maıl On Sunday Gazetesi, okuyucularından sağlık deneyimlerini paylaşmasını istedi. O talebin ardından okurlar hızla geri bildirimde bulundu. Bu kez başka bir kişinin ambulansın 10 saat geç gelmesinden dolayı iç kanamadan öldüğü ortaya çıktı.

Kalp krizi geçiren bir başka kişinin ise sağlık görevlilerinin 2,5 saat gecikmesiyle evinde tek başına öldüğü kaydedildi. Ambulans eve ulaştığında, cansız bedenle karşılaştı. Geçen ay ise yere düşen ve pelvis kemiğini kıran 85 yaşındaki bir kişinin 24 saat kıvrandıktan sonra 400 sterlin yani yaklaşık 8 bin 500 lira karşılığında çağırdığı özel ambulansla hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —