Tarih: 31.12.2018 09:17

İngiltere´de ´sığınmacı alarmı´: İçişleri Bakanı Noel tatilini yarıda kesti

Facebook Twitter Linked-in

 

İngiltere´nin doğu kıyısındaki Kingsdown´da bir plajda bu sabah bulunan İran uyruklu 6 sığınmacının ülkeye botla ulaştığı bildirildi. İranlı sığınmacılarla birlikte kasım ayından bu yana Manş Denizi´ni geçerek İngiltere´ye ulaşmaya çalışan sığınmacı sayısı 220´yi buldu. 

Gelişme üzerine Noel tatilini yarıda keserek işbaşı yapan İçişleri Bakanı Javid´in konuyla ilgili Fransız mevkidaşı Christophe Castaner ile telefonda görüştüğü açıklandı. Javid, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda da Castaner´e teşekkür ederek, İngiltere ve Fransa´nın yasa dışı göçe karşı birlikte hareket edeceğini belirtti.

İngiltere´ye ulaşan sığınmacıların çoğunluğunu İran ve Suriye vatandaşlarının oluşturduğu belirtiliyor.

´BREXİT İLE BİRLİKTE SINIR KONTROLLERİ SIKILAŞACAK´ DİYEREK SIĞINMACILARI İKNA ETMİŞLER

İngiliz basınında yer alan haberlerde, Fransa´da insan kaçakçılarının İngiltere´nin Avrupa Birliğinden ayrılmasının (Brexit) ardından sınır kontrollerinin sıkılaşacağını öne sürerek sığınmacıları Manş Denizi´ni geçmeye ikna etmeye çalıştıkları ileri sürüldü.

Cuma günü ülkenin doğusundaki liman kenti Dover açıklarında 12 sığınmacı yakalanmıştı.

İngiltere 2015´te Avrupa´da yaşanan büyük sığınmacı krizi sırasında ülkeye ulaşacak sığınmacıları kabul etmeme, buna karşılık Suriye´ye komşu ülkelerdeki kamplardan sığınmacı seçerek almaya karar vermişti.

İngiltere´nin bu kapsamda 2020´ye kadar kabul edeceği açıklanan toplam 23 bin sığınmacıdan şu ana kadar sadece 11 bini ülkeye ulaştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —