İngiltere´de sivil itaatsizlik çağrısı: Hint keneviri için
İngiltere´de ana muhalefetteki İşçi Partili milletvekili Paul Flynn, mecliste uyuşturucu yasalarını değiştirmeye dönük baskı oluşturmak için halka, meclis yerleşkesinde hint keneviri içme çağrısı yaptı.
Avam Kamarası´ndaki ‘uyuşturucu´ konulu oturumda konuşan Flynn, şöyle dedi: “Milletvekili olarak yapmamam gereken bir şey, biliyorum ama halkı yasaları çiğnemeye çağırıyorum. Buraya gelsinler, hint keneviri içsinler, hükümete meydan okusunlar, yetkililer de onları tutuklasın. Hükümetin betonlaşmış zihniyetini değiştirmenin tek yolu bu. Yasalar da kanıta dayanmıyor ve ön yargıyla dolu.”
Aktivist Elizabeth Brice´ı meclisin terasında ağırladığını ve hint keneviri çayı yapması için sıcak su sağladığını dile getiren Flynn, Brice´ın mevcut yasalara göre bu nedenle yedi yıl hapis yatabileceğini, kendisinin de iş birliği nedeniyle onunla aynı kaderi paylaşabileceğini ifade etti.
Hükümet politikasına sert eleştirilerde bulunan Flynn, mevcut politikanın kronik ağrılarla yaşayan hastalara kendi ilaçlarını seçme hakkı vermediğini savundu. Flynn, bu durumdaki insanlara ‘sivil itaatsizlik´ eylemi çağrısında bulundu.
Hint kenevirinin tıbbi kullanımının serbest bırakılması için kampanya yürüten Brice, 2011´de hayatını kaybetmişti.
HİNT KENEVİRİ BULUNDURMAK VE TEMİN ETMEK İNGİLİZ YASALARINA GÖRE SUÇ
Tedavi fonksiyonu olmadığı için hint keneviri bulundurmak ya da temin etmek İngiliz yasalarına göre suç teşkil ediyor.
Hint kenevirinin tıbbi amaçlarla kullanımının serbest olduğu AB ülkelerinin vatandaşları, reçeteleriyle ülkeye 30 gün için hint keneviri temelli ilaçlar sokabiliyor ancak bu başka ülkelerden reçeteleri olsa bile İngiliz vatandaşları için suç niteliğini koruyor.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
