Tarih: 21.10.2015 14:44

İngiltere´deki ´beklenen buluşmaya´ Çin lideri vesile oldu

Facebook Twitter Linked-in

 

Ulusal marşı söylememesiyle olay yaratan ve Kraliyet Danışma Meclisi´ndeki törene katılıp Kraliçe´nin önünde diz çökmektense İskoçya´ya tatile gittiği ortaya çıkan Corbyn, Kraliçe 2. Elizabeth´i bu kez reddetmedi. Buckingham Sarayı´nda Çin lideri Şi Cinping için verilen yemeğe muhalefet lideri olarak katılan ve kıyafet koduna da uyduğu görülen Corbyn, Kraliçe ile el sıkıştı. Ancak bu ana ilişkin görüntüler basınla paylaşılmadı. Corbyn´in Kraliçe´nin önünde diz çöküp çökmediği de bilinmiyor.

Öte yandan sosyalist Corbyn, Çin´de iktidardaki Komünist Parti´nin de lideri olan Şi ile ikili görüşme yaptı.

Corbyn´in Çin´deki insan hakları ihlallerinden bahsettiği belirtilirken, İngiltere çelik sanayinde Çin´den ithalatın önemine vurgu yaptığı belirtildi.

Şİ´DEN İNGİLTERE´YE: FIRSAT KAPIYI BİR KEZ ÇALAR

Bu arada Kraliçe yemekte yaptığı konuşmada, Şi´nin 4 günlük ziyaretinin Çin- İngiltere ilişkileri açısından dönüm noktası olduğunu söyledi. Şi de iki ülke arasındaki ‘ebedi dostluktan´ bahsetti ve ziyaretinin bu ilişkiyi daha da ileri taşıyacağını belirtti. Fırsatın kapıyı bir kez çalacağını vurgulayan Şi, “Elinizden kayıp gitmeden bu fırsatı yakalayın´ dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —