• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

İngiltere´den 'tedbir maddesi' açıklaması

İngiltere´den

İngiltere´nin ´fiili´ Başbakan Yardımcısı David Liddington, ülkesinin, Avrupa Birliği (AB) ile devam eden müzakerelerde, tartışmalı ´´tedbir maddesi´´yle ilgili yasal bağlayıcılığı olan değişiklikler elde ettiğini bildirdi.

 

İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası´nda konuşan Liddington, ´´Brexit anlaşmasında yasal bağlayıcılığı olan değişiklikler elde ettik´´ dedi. 

Hükümetin elde ettiği değişikliklere göre, AB´nin, İngiltere´yi ´´tedbir maddesi´´ni kullanarak müzakere sürecinde mahsur bırakmasının önüne geçileceğini belirten Liddington, AB´nin böyle bir niyetle hareket etmesi halinde, konunun bağımsız hakemliğe götürülmesi için zemin oluşacağını söyledi.

Liddington, İngiltere ile AB´nin, ´´tedbir maddesi´´nin yürürlüğüne Aralık 2020´de son verilmesini sağlayacak ortak bir mekanizma üzerinde de uzlaştığını kaydetti.

Öte yandan İngiltere Başbakanı Theresa May, müzakereleri sonuca bağlamak üzere AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile Fransa´nın Strasbourg kentinde akşam saatlerinde bir araya geldi. Ancak ikilinin düzenlemesi beklenen ortak basın toplantısı henüz gerçekleşmedi.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor