• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

İngiltere´nin eski Moskova Büyükelçisi: Batı, Suriye´de Rusya ile işbirliği yapmalı

İngiltere´nin eski Moskova Büyükelçisi: Batı, Suriye´de Rusya ile işbirliği yapmalı

İngiltere´nin eski Rusya Büyükelçisi Anthony Brenton, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suriye lideri Beşar Esad arasındaki ´ittifakın´, Suriye´deki krizin sona ermesine yardımcı olabileceğini söyledi. Brenton, ´´Batı da Esad´ı

Brezilya´da yayınlanan Folha gazetesine konuşan Brenton, ´Putin ile Esad arasındaki ittifakın´ Suriye´deki savaşın sonlanmasını sağlayabileceğini ifade etti.

‘ABD VE AVRUPA´NİN AKSİNE RUSYA KRİZİ ÇÖZEBİLİR´

Putin´in Suriye´deki hava operasyonlarında IŞİD ve El Kaide´yi hedef aldığını belirten Brenton, ´´ABD veya Avrupa yerine, Rusya´nın sorunları çözebileceğine inanmak için iyi bir neden var. Ruslar daha agresif ve kararlılıkla hareket ediyor. Ayrıca bölgede bir müttefike de sahip´´ dedi.

‘BATI, TERÖR KONUSUNDA RUSYA İLE İŞBİRLİĞİ YAPMALI´

Bununla birlikte Brenton, Batı´nın terörle mücadelede Rusya ile etkili bir şekilde işbirliği yapması gerektiğini söyledi: ´´Esad´ı devirmeye odaklanmak yerine Suriye´deki radikal İslamcılıkla Rusya ile beraber savaşmanın bir yolunu bulmalıyız.´´

‘ABD´NİN İDDİALARI ASILSIZ´

Brenton ABD´nin, Rusya´nın Suriye´deki operasyonlarda terörist gruplar yerine Esad´a karşı savaşan muhalifleri hedef aldığı yönündeki suçlamalarına da karşı çıktı. Brenton, Moskova´nın operasyonlardaki başlıca amacının terörle mücadele olduğunun altını çizip şunları söyledi: “Rusya Suriye´deki kararlı mücadeleye çok hızlı bir şekilde adım attı. Bunun sebebi Putin´in İslami terörden büyük endişe duyması. Onu bu konuyu konuşurken gördüm. İslami terör Rusya için doğrudan bir tehdit.”

Bu arada Brenton, Suriye´nin hava sahasında kazaların önlenmesi için ABD öncülüğündeki koalisyon ve Rusya´nın ‘acilen´ koordinasyon sağlaması gerektiğini de ifade etti.



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor