• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

İngiltere´yi karıştıran iddia: Kraliçe Brexit için lobi yapıyor

İngiltere´yi karıştıran iddia: Kraliçe Brexit için lobi yapıyor

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth´in uzun süredir ülkenin AB´den ayrılma planlarına destek verdiği ve bu tavrını bakanlar kuruluna da açıkladığı öne sürüldü.

 

İngiliz Sun gazetesinin adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı habere göre, Kraliçe 2011 yılında dönemin Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ve bakanlarla Windsor Kalesi´nde öğle yemeğinde buluştu.

Daha önce AB´nin bölünmesine karşı çıkan Kraliçe´nin burada yaptığı konuşmada, Brexit´i (İngiltere´nin AB´den ayrılma planı) desteklediğini söylemesi bakanları ve AB yanlısı Clegg´i şoke etti.

´AB YANLIŞ YOLDA´

AB´nin yanlış yolda olduğunu belirten 2. Elizabeth´in, AB karşıtı görüşlerini ayrıntılı şekilde bakanlarla paylaştığı belirtildi. Kraliçe´nin ve Kraliyet ailesinin diğer üyelerinin de AB ile ilgili olumsuz görüşlerini Buckingham Sarayı´nda düzenlenen çeşitli toplantılarda bakanlara aktardığı iddia edildi.

​Sun´ın manşetten verdiği habere göre, bir etkinlikte AB´ye dair görüşlerini soran bir milletvekiline yanıt veren Kraliçe, sinirli bir şekilde “Avrupa´yı anlamıyorum” dedi.
Sun, 23 Haziran´da İngiltere´nin AB´den ayrılmasına dair düzenlenecek referandumda, siyasi konularda açıklamalarda bulunmaktan kaçınan Kraliçe´nin ayrılma yönünde bakanlar üzerinde etkide bulunabileceğini yazdı.

BUCKINGHAM YALANLADI

İddiaya itiraz eden ve Sun gazetesini İngiltere Bağımsız Basın Standartları Organizasyonu´na (IPSO) şikayet eden Buckingham Sarayı ise, “Kraliçe 63 yıldır olduğu gibi bugün de siyasi olarak tarafsızdır. Kimliği belirsiz kaynakların iddialarına dair asla yorum yapmayız” açıklamasında bulundu.

Nick Clegg de, Twitter hesabından iddiayı reddederek “Gazetecilere söylediğim gibi bu saçma bir şey. Böyle bir şeyin yaşandığını hatırlamıyorum ve böyle bir şeyi asla unutmazdım” mesajını paylaştı.

 



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor