İnsan Hakları İzleme Örgütü´nden yeni zika salgını uyarısı
İnsan Hakları İzleme Örgütü, Brezilya´da bebeklerde mikrosefaliye yol açan yeni bir zika salgınının daha başlayabileceği uyarısında bulundu. Brezilya´da 2600 çocuğun yoğun tıbbi bakıma muhtaç olduğuna dikkat çekildi.
HRW, Sao Paulo´da yayınladığı bildiride içme suyu ve kanalizasyon tesislerindeki eksiklerin Zika virüsünü yayan sivrisinekler için ideal ortam oluşturduğuna dikkat çekti.
İnsan hakları örgütü, 200 milyon nüfuslu Brezilya´da halkın üçte birinin içme suyu ihtiyacının tam karşılanamadığına ve konutların yarısının kanalizasyon sistemine bağlı olmadığını belirtti.
HRW, atık suların yarısının arıtılmadan denize döküldüğünü, 35 milyon Brezilyalının çöplerinin düzenli olarak toplanmadığını ve öncelikle fakir halk kesimlerinin sivrisinek sokmasıyla bulaşan hastalıklar karşısında korunamadığını vurguladı.
´HASTALIK ANNELERİ KÜRTAJA ZORLUYOR´
Brezilya Hükümeti bir buçuk yıl önce, bebeklerde beyin deformasyonuna yol açan mikrosefali salgını nedeniyle 'olağanüstü sağlık durumu' ilan etmiş, virüs taşıyan sineklerle mücadele için ordu birlikleri seferber edilmişti. Vakaların azalması nedeniyle bu yılın Mayıs ayında olağanüstü duruma son verilmişti.
İnsan Hakları İzleme Örgütü ayrıca salgın nedeniyle 2 bin 600 küçük çocuğun yoğun tıbbi bakıma muhtaç olduğunu belirtti. Bildiride, kötü ekonomik durum nedeniyle çocukların bakımı ve ailelerin desteklenmesi için yeterli kaynak bulunamadığı iade edildi.
HRW, engelli çocuk doğurma endişesi nedeniyle annelerin kürtaj yaptırabileceklerine dikkat çekti. Sağlık sisteminin hastalığın yol açabileceği tehlikeler hakkında tedirgin kadınların aydınlatılmasına imkan tanımadığına dikkat çekilen bildiride ayrıca tıbbi şartlara uygun olmayan müdahaleler yüzünden 2005 yılından bu yana 900 kadının kürtajdan öldüğü bilgisi verildi.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
