İnsan Haklarından Sağlığa: Türkiye
Bir zamanlar bir tarım ülkesi olan Türkiye, ekonomide kaydettiği büyümeyle başarı yakaladı ancak ülkedeki siyasi sistem çok tartışılıyor. Tıp alanında da daha birçok sorunun üstesinden gelinmesi gerekiyor fakat en azından izlenen yol d
Prof. Dr. Bruno Reichart
Türkiye’nin AB üyeliği Aralık 1999`da başlayan ve sonu hâlâ belirsiz olan bir hikâyeye döndü. Türkiye’nin AB’ye kabul edilmesine ilişkin şartlardan birisi sağlık konusu kapsamında insan haklarının yerine getirilmesi -ki ülke bu konuda bugünlerde övgü alıyor- ancak Türkiye diğer temel haklar konusunda başarısız. “Lancet” tıp dergisi bugüne kadar çok az bilinen Türk sağlık sistemi konusunda 20 sayfalık bir analiz yayımladı.
Artık bir E-7 (ekonomileri büyüme kaydeden, gelişmekte olan ülkeler) ülkesi olan Türkiye, kişi başına 900 dolar sağlık harcamasında bulunuyor. Bu rakam E-7 ülkeleri arasında yer alan Çin ve Rusya’nın yaptığı harcamadan daha fazla (Almanya 4.672 dolar harcama yapıyor). Türkiye’deki reformlar kapsamında beş büyük sağlık sigortası tek sağlık sigortası çatısı altında toplandı. Artık Türklerin yüzde 85’inin bir sağlık sigortası var ve sigortanın en büyük bölümünü devlet karşılıyor.
Bebek ve anne ölümleri son 10 yılda yaklaşık yüzde 50 oranında azaldı ve halkın ortalama yaşam süresi yüzde 15 arttı. Türkiye ayrıca deprem mağdurlarının ihtiyaçlarını karşılayan bir sistem kurdu. Bu sistem şimdilerde Suriye’den gelen yaklaşık 400 bin mülteciye hizmet veriyor.
Bir zamanlar bir tarım ülkesi olan Türkiye, ekonomide kaydettiği büyümeyle başarı yakaladı ancak ülkedeki siyasi sistem çok tartışılıyor. Tıp alanında da daha birçok sorunun üstesinden gelinmesi gerekiyor fakat en azından izlenen yol doğru. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki hasta memnuniyeti, Avrupa ülkeleri arasında Finlandiya’dan sonra ikinci sırada yer alıyor. (Almanya`da yayınlanan Abendzeitung München gazetesi, 23 Eylül 2013)
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
