Tarih: 24.06.2015 14:19

İnsansız Hava Araçlarının Teslimi

Facebook Twitter Linked-in

 

Onalert

Ulusal yeteneklerle üretilen ve çok sayıda prototipini bünyesine katan komşu ülkede “Bayraktar” Taktik İnsansız Hava Araçlarına (İHA) ait 6 hava aracı ve iki yer istasyonu, Türk Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.

Bu, keşif görevleri ve bilgi toplamak için kullanılacak olan “Bayraktar” Taktik İnsansız Hava Araçlarının ikinci partisi.

Program, Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından 6 Ocak 2012 tarihinde başlatılırken Kale ve Bayrak şirketleri ortaklığı tarafından geliştirilen Bayraktar, ilk kez Türk mühendislerin geliştirdiği yazılım ve sistemlerle donatılmış durumda.

İkinci parti, 6 adet insansız hava aracı ve iki adet yer istasyonunun, askerî ve sivil personelden oluşan heyetin önünde test ve kabul sürecinin tamamlanmasından sonra teslim edildi.

İlk parti, 22 Kasım 2014 tarihinde teslim edilmişti ve 17-22 Kasım 2014 döneminde Keşan’da yapılan, don koşullarında 87 km hızla esen sert rüzgâr, akşam uçuşu, yan taraftan 37 km/saat hızında esen rüzgârla iniş-kalkış gibi özel testlerde iyi puan aldıktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kabul edilmişti.

İkinci partinin her tür hava aracı, test aşamasını, şiddetli yağmur ve fırtına kuvvetinde rüzgârlardaki uçuşlar, otomatik uçuş -kalkış-, yarı özerk yönetim, özerk iniş ve parkla birlikte kabul sürecini başarıyla tamamladı.

“Bayraktar” Taktik İHA Sistemi, operatörler ve bakım personelinin eğitimi sonrasında operasyonel kullanıma girecek.(YUnanistan, Onalert.gr - 21 Haziran 2015)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —