Instagram, Çeçenistan´daki bir gazetenin Charlie Hebdo´yu eleştiren karikatürlerini sildi
Çeçenistan´da yayın yapan ´Vesti Respubliki´ gazetesi, Fransız Charlie Hebdo dergisine yönelik karikatürlerin yer aldığı bir paylaşım yaptı. Ancak Instagram, ´şiddet´ gerekçesiyle bu iletiyi sildi.
Çeçenistan´da yayın yapan ´Vesti Respubliki´ gazetesi, Fransız Charlie Hebdo dergisine yönelik karikatürlerin yer aldığı bir paylaşım yaptı. Ancak Instagram, ´şiddet´ gerekçesiyle bu iletiyi sildi.
´Vesti Respubliki´ gazetesi, Instagram hesabında Fransız Charlie Hebdo dergisini sembolize eden ve Kur-an´ı Kerim üzerine zehir akıtan bir yılanın yer aldığı karikatür paylaştı. Gazete, bir diğer karikatürde başında IŞİD bandı bulunan, üzerinde ´yalan haberler´ ve ´İslamofobi´ yazılı dergiyle el sıkışan bir militanı resmetti.
Çeçenistan Bilim ve Yayın Bakanı Ahmed Dudayev´in açıklamasına göre Instagram yönetimi, Çeçen gazetesinin sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımı sildi.
Dudayev, '´Vesti Respubliki´ gazetesi, Fransız dergisinin aksine hiç kimsenin ulusal ve dini duygularına hakaret etmedi. Gazetemiz, Batı dünyasının çok hoşuna giden ifade özgürlüğü dahilinde Fransız dergisinin ´yaratıcılığı´ ile ilgili kendi profesyonel bakışını ortaya koydu. Gazetenin paylaşımını silen Instagram yönetiminin açıklaması şöyle: ´İçeriğiniz aşağıdaki ihlal nedeniyle silinmiştir: Şiddet veya tehlikeli organizasyonlar´' ifadelerini kullandı.
Bazı yayınların milyarlarca inananın duygularına hakaret etmek de dahil her şeyi yapmasına izin verilmesini çifte standart olarak niteleyen Dudayev, Instagram´ın Charlie Hebdo´nun Müslümanların duygularını inciten paylaşımlarını silmediğine dikkat çekti.
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGenç ASAM
Staj Programı Başladı
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu
Yükleniyor
