İnsuyu Mağarası´nda Bekleyiş Sona Erdi

İnsuyu Mağarası´nda Bekleyiş Sona Erdi

Türkiye´de turizme açılan ilk mağara olarak tarihteki yerini koruyan İnsuyu Mağarası´nın tabiat parkı ilan edilmesine onay çıktı. Müjdeli haberi Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu verdi.

Burdur Gazetesi

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Rıza Kamil´e talimat veren Bakan Eroğlu, “Ne para istiyorsan göndereceğiz” deyip, bir an önce çalışmaların tamamlanmasını istedi.

İnsuyu Mağarası´nda daha önce başlayan çalışmalarda korkuluklar sağlamlaştırılmış, kamera sistemi kurulmuş, ışıklandırmalar ve acil çağrı butonları yenilenmişti. Mağara ekosistemine uygun yapılan iç düzenlemelerinin ardından dış mekân yapılacak. 2017´nin yaz aylarında içeride yapılan çalışmalar nedeniyle kapalı olan mağaranın önümüzdeki dönemde açılmasıyla gezilerin rehber eşliğinde yapılması bekleniyor.

İnsuyu Mağarası´nın akıbetiyle ilgili neredeyse bir yılı aşkındır bekleyiş sürüyordu. Tabiat Parkı ilan edilmesi için gerekli yerel adımlar atılmış, gözler Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün vereceği karara çevrilmişti. Uzun süren bekleyişin ardından, Türkiye´nin turizme açılan ilk mağarası olarak bilinen İnsuyu´nun tabiat parkı ilan edildiği müjdesini Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu, geçtiğimiz haftalarda yaptığı Burdur ziyaretinde verdi.

İnsuyu Mağarası´nın Tabiat Turizmi Master Planına ilave edileceğini belirten Bakan Eroğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü Rıza Kâmil´e bir an önce konunun ele alınması talimatını verip, “Ne para istiyorsan göndereceğiz” dedi. Burdur´un fahri hemşehrisi olarak, üzerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, Burdur´un turizm açısından geliştirilmesinde katkı sağlamak için bakanlığın gerekli çalışmaları yapacağını, Burdur´u dünyaya tanıtacağını vurguladı. İnsuyu Mağarası´nda daha önce başlayan çalışmalarda korkuluklar sağlamlaştırılmış, kamera sistemi kurulmuş, ışıklandırmalar ve acil çağrı butonları yenilenmişti. Mağara ekosistemine uygun yapılan iç düzenlemelerinin ardından dış mekân düzenlemesi için hazırlıklar yapılmış peyzaj düzenlemeleri bekleniyor. 2017´nin yaz aylarında içeride yapılan çalışmalar nedeniyle kapalı mağaranın önümüzdeki dönemde açılmasıyla gezilerin rehber eşliğinde yapılması bekleniyor.( Burdur Gazetesi-20.12.2017)



Yaşargil Efsanesi

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın

Türkiye

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

Prof. Dr. Gazi Yaşargil hayatını kaybetti.

Türkiye

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Türkiye, Endonezya'ya KAAN uçağı ihraç edecek.

Teknoloji

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Birleşik Krallık, Gazze'ye ilişkin ifadeleri sebebiyle İsrail'in aşırı sağcı Maliye ve Güvenlik bakanlarına yaptırım kararı aldı.

Dünya

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump'ın görüşmesi dünya basınında

Ukrayna'nın Kursk ısrarı: Ordu ikinci kez Rus topraklarında

Çin, Japonya, Güney Kore ve 10 ASEAN üyesi ülke, artan ticaret korumacılığına karşı ortak bildiri yayınladı

Bilim insanları elektrik ileten yeni bakteri türü keşfetti

Yapay zekâ sosyal etkileşim testini geçemedi

TEKNOFEST 10 milyon 688 bin kişiyi havacılık, uzay ve teknolojiyle buluşturdu

3 MAYIS TÜRKÇÜLER GÜNÜNÜ UNUTMADIK

MAVİ VATAN GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEMELİ

GENÇLİK MERKEZİMİZ TİMSAL KARABEKİR’İ ZİYARET ETTİ

ABD, Suriye yönetimiyle normalleşme için ön koşullarını açıkladı: Yaptırımlar hafifletilebilir

Trump'a göre, Rusya'nın Ukrayna'yı ele geçirmemesi büyük bir taviz

Ticaret geriliminde 'toplantı muamması': Trump "görüştük" dedi, Çin reddetti

Tarife gerilimi küresel ekonomide resesyon endişelerini körükledi

İsrail ordusunda isyan büyüyor: 'Gazze’de ne kaldı ki hala bombalıyorsunuz?'

Gizli operasyon ifşa oldu: Esad, Suriye’den para ve gizli belgeleri böyle kaçırmış

Siyasette ‘ishâl-i fem’ salgını

Aliyev’den KKTC’ye destek: Her zaman yanlarındayız

Yükleniyor