• BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88

Irak’ta Türkmen aileler sığınacak yer arıyor

Irak’ta Türkmen aileler sığınacak yer arıyor

Irak ordusu, Haziran ayında radikal IŞİD terör örgütünün eline geçen Tikrit kentinin kontrolünü yeniden ele geçirmek için operasyon başlattı.

Irak devlet televizyonu, ordunun Tikrit’te düzenlediği saldırıya ilişkin görüntüleri paylaştı. Musul’un Telafer ilçesinin IŞİD örgütünün eline geçmesinin ardından Türkmen aileler Sincar ilçesine sığındı

Telafer’deki çatışmalardan kaçan yüzlerce Şii Türkmen aile Bağdat ve Necef kentlerine gitmek için peşmergeden izin bekliyor:

“Köydekiler kimlerin Şii olduğunu örgüte iletiyor. Biz de kovulduk. Sadece Sünnilerin köyde kalmasına izin veriliyor. Orada kalan bazı Şii aileler de Sünni oldular. Tamamen Sünniler gibi ibadet ediyorlar”

“Militanlar bizi Telafer’den çıkmaya zorladı. Bize roketlerle saldırdılar. Sadece bir gecede 100’den fazla roket fırlatıldı. Biz de kalmaya korkuyorduk. Ailelerimiz korkuyor. Çünkü burada evler ateşe verildi.”

Musul, Telafer ve Enbar vilayetinin önemli bir bölümünü elinde bulunduran örgüt Kerkük-Bağdat karayolunu da ulaşıma kapattı. Sincar’dan sonra Erbil’e sığınan Türkmenler, güneydeki kentlere gitmek için yetkililerden izin bekliyor.



20° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor