• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

ABD´li askerler IŞİD karşıtı operasyonun tamamlanmasından sonra Irak´ı terk edecek

ABD´li askerler IŞİD karşıtı operasyonun tamamlanmasından sonra Irak´ı terk edecek

Irak Başbakanı Haydar el İbadi´nin ABD´nin askeri birliklerinin IŞİD´e karşı yürütülen operasyonun tamamlanmasından sonra ülkede kalmayacağı belirtildi.

 

Associated Press (AP), Irak Başbakanı Haydar el İbadi´nin ABD´nin askeri birliklerinin IŞİD´e karşı yürütülen operasyonun tamamlanmasından sonra ülkede kalmayacaklarını açıkladığını yazdı.

Habere göre El İbadi, ABD´nin askeri birliklerinin operasyondan sonra Irak´ı terk edeceklerini, askerlerin bir kısmının ise Irak silahlı kuvvetlerine ‘her türlü güvenlik tehdidine´ karşı hazır olma konusunda destek olmak üzere danışman sıfatıyla Irak´ta kalacağını belirtti.

​AP daha önce, Irak ve ABD yönetiminden ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberinde, Irak Başbakanının ABD Başkanı Donald Trump´ın idaresiyle, ABD askeri kontenjanının IŞİD karşıtı operasyon sonrasında ülkede kalması için görüştüğünü açıklamıştı.

Irak ordusu ve ABD önderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin Irak´ın ikinci büyük kenti Musul´u IŞİD´ten kurtarma operasyonu 7 aydır aralıksız sürüyor.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor