• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Irak liderinden Rusya´nın Suriye operasyonlarına destek

Irak liderinden Rusya´nın Suriye operasyonlarına destek

Rusya´nın Suriye´deki operasyonlarının ülkesi için faydalı olduğunu kaydeden Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, 'IŞİD´e yönelik her saldırı, Fas´ta ya da Afrika´da bile olsa bize fayda sağlıyor' dedi.

 

RİA Novosti haber ajansına demeç veren Masum, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri´nin Suriye´de düzenlediği operasyonların Irak´ta IŞİD´le mücadele çabalarına da olumlu etki ettiğini belirtti.

'IŞİD´e yönelik her saldırı, Fas´ta ya da Afrika´da bile olsa bize fayda sağlıyor. Çünkü IŞİD tehlikesi sadece Irak ve Suriye´deki güçlerden ibaret değil, dünyanın diğer ülkelerinde de bu tehlike var. Bunu Fransa örneğinde de gördük' diyen Masum, Rusya´nın Suriye´de düzenlediği saldırıların da Irak için olumlu olduğunun altını çizdi.

´KOALİSYON İLE KOORDİNASYON İÇİNDEYİZ´

'IŞİD tehlikesi, başta Irak ve Suriye olmak üzere, ana gündem durumunda. Dolayısıyla Rusya, Suriye ve İran arasındaki terörle mücadele koalisyonuna karşı değiliz. Ancak bu, Suriye´deki mevcut hükümeti desteklediğimiz anlamına gelmiyor. Terörle mücadele her şeyin önünde geliyor' diye konuştu.

Masum, Irak´ın koalisyona dahil olmadığını ancak Bağdat´ta kurulan koordinasyon merkezi aracılığıyla koalisyondaki ülkelerle koordineli çalıştıklarını kaydetti.

Rusya, Suriye, İran ve Irak, eylül ayı sonunda IŞİD´le mücadele çabalarını koordine etmek için Bağdat´ta koordinasyon merkezi kurmuştu.

 



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor