Tarih: 28.12.2016 09:48

Irak: Türkiye ile ilişkiler düzeldi

Facebook Twitter Linked-in

 

Düzenlediği basın toplantısında, Musul´da IŞİD´e karşı operasyonların sürdüğünü belirten Başbakan Haydar el İbadi, 'Teröre karşı yıpratıcı bir savaş yürütüyoruz. Musul´da güvenlik güçlerine karşı IŞİD taaruzları azaldı' dedi.

IŞİD´in Musul´da hem sayı hem de donanım olarak zayıfladığını dile getiren İbadi, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun komutanlarından Korgeneral Stephen Townsend´in, 'Örgütün Irak´ta Musul´dan, Suriye´de de Rakka´dan temizlenmesinin iki yıl alabileceği' yönündeki sözlerine ilişkin soruya, 'IŞİD´in Irak´ta bitirilmesi için 3 aya ihtiyacımız var' yanıtını verdi.

'Musul´daki kara operasyonuna Amerikalı askerler katılacak mı?' sorusuna ise İbadi, 'Bu asılsızdır. Irak ve Musul´da karada ülke güçleri dışında savaşan hiçbir güç yok' karşılığını verdi.

´SUUDİ ARABİSTAN SORUNLARINI BİZDEN UZAKTA ÇÖZSÜN´

İbadi, Türkiye ile ilişkilerin düzeldiğini de sözlerine ekledi.

ibadi, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cübeyr´in Haşdi Şabi ile ilgili açıklamasına ilişkin ise, 'Bu açıklamalar Irak´ın iç işlerine karışmaktır. Suudi Arabistan sorunlarını bizden uzakta çözsün. Suudi Arabistan ile ilişkilerin geliştirilmesi rağbeti söz konusu' ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —