• BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,78% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,97% 0,96
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40

Irak´ın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı´na çağrıldı

Irak´ın Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı´na çağrıldı

Irak´ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi, dün Irak Meclisi´nde Türkiye hakkında alınan karar nedeniyle Dışişleri Bakanlığı´na çağrıldı.

 

Türkiye´nin Irak´ın Musul vilayetine yakın Başika´ya asker sevk etmesinin ardından Ankara ile Bağdat arasında yaşanan gerilim Irak Meclisi´ndan çıkan karala yeni bir boyut kazandı.

Meclis kararını kınayan Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bu sabahsa Irak´ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el Alevi´yi bakanlığa çağırdı.

Irak Meclisi´nde eski Irak Başbakanı Nuri el Maliki´ye yakınlığı ile bilinen bir grup, ´Türkiye´nin Irak´ın içişlerine müdahalesi, Irak topraklarında asker bulundurması ve Irak topraklarında operasyon yapılmasına izin veren sınır ötesi tezkeresinin yenilenmesi´ni gerekçe gösterek Ankara Büyükelçisi´nin çekilmesi için önerge vermişti.

Meclis de dün aldığı kararla, Türkiye´nin Musul´a bağlı Başika´daki askeri varlığının kabul edilmediğini duyurmuştu. Kararda, ´Irak hükümetinden TBMM tezkeresinin uzatılmasını kabul etmediğini bildirip, Türkiye´nin Bağdat Büyükelçisi´ne nota verilmesi, IŞİD´e karşı gönüllülere askeri eğitim veren Türk güçlerinin ´işgalci güçler´ olarak nitelenmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın açıklamalarının kınanması, Türkiye ile ticari ve ekonomik ilişkilerin gözden geçirilmesi gibi bir dizi talepte bulunmuştu.




17.8° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor