Tarih: 24.06.2014 08:23

'Irak`ta Meydana Gelenler İç Savaş'

Facebook Twitter Linked-in

El Şark El Evsat

Terörle mücadelede tüm gücünü kullanmanın ve bu konuda gevşek davranmamanın gerekliliğine vurgu yapan Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “İster IŞİD ister diğer şekillerde olsun, terörün her türlüsü, bütün insanlık için tehdittir.” şeklinde konuştu.

Davutoğlu bu ifadeyi, İstanbul’daki Çırağan Sarayı’nda düzenlenen Türkiye-Almanya Stratejik Diyalog Mekanizması 2. Toplantısının sona ermesinin ardından, Alman mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ile yaptığı ortak basın toplantısında dile getirdi.

Açıklamasında, Türkiye’nin Irak’taki krizle ilgili olarak uluslararası ve bölgesel tarafların tümüyle istişareler yaptığını belirten Davutoğlu, kendilerinin, Arap Baharı ülkelerinin demokrasi ve toplumsal adaletin uygulanmasıyla ilgili taleplerini tanıyan ilk ülkelerden olduklarına ve otoriter düzene karşı başkaldıran halkların yanında durduklarına dikkati çekti.

Davutoğlu, Türkiye ile Almanya’nın demokratik değerler ve insan haklarını savunan ülkeler olarak Irak ve Suriye krizleri konusunda ortak görüşe sahip olduklarını ifade etti.

Suriye rejiminin benzeri görülmemiş bir insanlık suçu işlediğine dikkat çeken Davutoğlu, uluslararası toplumun Suriye krizine karşı duruşundan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Türk Dışişleri Bakanı, Irak’taki otoriter eğilimlerin büyük bir tehdit hâline geldiğini, köktenci örgütler ve terör örgütleri üzerinden başka terör tehditlerinin bu eğilimlerin kucağından doğduğunu belirtti.

Davutoğlu, “Irak Başbakanı Nuri el Maliki ve ülkede etkili olan diğer siyasilerin izlediği politikalar, Irak’ta olanlar üzerinde büyük etkisi olan mezhepsel ayrımcılık sorununa çözüm getirecek bir nitelikte değildi.” şeklinde konuştu.

Davutoğlu, Türkiye’nin terör örgütleriyle alakası olduğu ve onları desteklediğiyle ilgili iddiaları da yalanladı. (İngiltere merkezli El Şark El Evsat - : 22 Haziran 2014)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —