Tarih: 24.08.2018 10:08

İran: ABD için en iyi seçenek, nükleer anlaşmaya geri dönmek

Facebook Twitter Linked-in

 

İran devlet televizyonuna konuşan Kasımi, ABD, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve nükleer anlaşmaya ilişkin açıklamalar yaptı. 

Nükleer anlaşmaya geri dönülmesinin ABD için ´en iyi seçenek´ olduğunu savunan Kasımi, 'Ümit ediyorum ki ABD bölgeyi ve İran´ı daha iyi tanımıştır. Geçmişteki büyük hatalara düşmez, çünkü Ortadoğu´nun durumu çok değişken ve hassas' olduğunu belirtti.

´TRUMP, ARZU ETTİĞİ POLİTİKALARI UYGULAYAMAZ´

ABD Başkanı Donald Trump´ın arzu ettiği politikaları uygulayamayacağını, dünyadaki birçok devletin buna tepki gösterdiğini belirten Kasımi, nükleer anlaşma kararıyla ABD´nin yalnızlaştığını ileri sürdü. 

´AB ÜLKELERİ, TRUMP´IN İRAN´A YÖNELİK POLİTİKALARINI BİR DERECEYE KADAR DÜZELTEBİLİR´

Kasımi, AB ülkelerinin ABD ile olan ilişkileri nedeniyle Trump´ın İran´a yönelik politikalarını bir dereceye kadar düzeltebileceğini onu dünya, Asya ve Ortadoğu siyasetine ilişkin bilgilendirebileceklerini dile getirdi.

´RUSYA, ÇİN VE İLGİLİ DEVLETLER, TRUMP´I İKNA EDEBİLİR´

Rusya, Çin ve ilgili devletlerin Trump´ı nükleer anlaşma konusunda ´ikna edebileceğini´ ileri süren Kasımi, şu ifadeleri kullandı: 

'Trump´ın anlaması ve ikna olması gereken husus; nükleer anlaşmaya geri dönüşün ABD için en iyi seçenek olduğudur. Ayrıca başarısız olan yaptırım politikalarını da terk etmelidir. Çünkü bu gibi adımlar ABD´nin dünya kamuoyundaki itibarını zedelemektedir'.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —