• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

İran Dışişleri: ABD müttefiklerine bile baskı kurmaktan çekinmiyor

İran Dışişleri: ABD müttefiklerine bile baskı kurmaktan çekinmiyor

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Seccadpur, 'ABD yaptırımlara bağımlı hale gelmiştir. Mesele İran´ın ötesindedir. ABD yönetimi, hegemonya kurabilmek için müttefiklerine bile baskı ve yaptırım politikası izleyebiliyor' dedi.

 

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seccadpur, Ankara´da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi´nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlenen 'Barış, Diplomasi ve İran Dış Politikası' başlıklı konferansta konuştu. 

ABD´nin İran´a yönelik baskılarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirten Seccadpur, 'ABD yaptırımlara bağımlı hale gelmiştir. Mesele İran´ın ötesindedir. ABD yönetimi, hegemonya kurabilmek için müttefiklerine bile baskı ve yaptırım politikası izleyebiliyor' ifadesini kullandı.

´TÜRKİYE HAKLARINI SAVUNUYOR´

Türkiye´nin Rusya´dan S-400 hava savunma sistemlerini almasına karşı yaptırım tehdidinde bulunan ABD´nin tavrının sorulması üzerine Seccadpur, 'Bu Türkiye´´nin kararı, diğer güçlerin değil. Türkiye, birçok bölgesel ve küresel askeri organizasyonun üyesi ve kendi çıkarlarını, konumunu ve haklarını savunuyor. Türkiye´nin komşusu olarak bu duruşu takdir ediyorum' değerlendirmesini yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump´ın ekibindeki muhafazakarlar, İsrail ve bölgedeki bazı ülkelerin ABD ile İran arasında savaş çıkarmak istediğini anlatan Seccadpur, ABD´nin 2003´teki Irak işgalinin mimarı olan isimlerin Trump´ın yakın ekibinde olduğunu hatırlattı. 

İran´ın savaş istemediğini belirten Seccadpur, buna karşın ABD´nin İran´ı sürekli provoke ettiğini vurguladı.

 Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton´un askeri güç kullanarak istediklerini elde edeceğine inandığını aktaran Seccadpur, 'Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise Trump´dan sonraki dönem için başkanlık hesapları yapıyor' ifadelerini kullandı. 



19.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor