• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

İran: Hürmüz-2 balistik füze denemesi savunma niteliği taşıyor

İran: Hürmüz-2 balistik füze denemesi savunma niteliği taşıyor

İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Emir Ali Hacızade, denizdeki hedefleri vuran yeni Hürmüz-2 balistik füze denemesini gerçekleştirdiklerini açıkladı. Füzenin 250 kilometre mesafedeki 100´den hedefi başarıyla vurduğunu belirt

 

Denemenin, medyada gördüğü ilgi bakımından eşsiz bir yere sahip olduğunu belirten eski İran Dışişleri Bakan Danışmanı Sabbah Zanganeh, 'İran, Basra Körfezi´nden başlayarak Hint Okyanusu´na kadar geniş kıyı bölgelere sahip. Elbette bu engin bölgeler, her türlü tehdit, saldırganlık ve saldırılara karşı sürekli korunma ihtiyacı duyuyor. Kendi topraklarını ve ulusal çıkarlarını, egemenliğini korumak İran´ın en doğal hakkı. Bu hak, tüm uluslararası kurallar tarafından tanınıyor. Bu nedenle, diğer füzeler olduğu gibi Hürmüz-2 denemesi de öncelikle savunma niteliği taşıyor ve tamamen İran Silahlı Kuvvetleri´nin programına uygun yapılıyor' diye konuştu. 

´BATI MEDYASININ KORKU HİKAYELERİNE TEPKİ VERMİYORUZ´

ABD, İngiltere ve Fransa´nın Basra Körfezi´ndeki askeri tatbikatına Batı medyası tarafından verilen kapsamlı desteğin dikkatsiz kalmadığını söyleyen Zanganeh, İran´ın bu konudaki duruşunu değiştirmeyeceğini ve mümkün olduğu kadar şeffaf hareket edeceğini söyledi. 

Üçüncü ülkelerin silahlı kuvvetlerinin bu tür tehditlerine karşılık olarak İran silahlı kuvvetlerinin gücünü sergilemeye devam edeceğini dile getiren Zanganeh, 'İran, savunma kapasitesini geliştirmeye çalışacak. İran, Batı medyasının korku hikayelerine tepki vermiyor, aksine yorulmadan sınırlarını koruyor, her türlü tehdide karşı kuvvetlerini hazır duruma getiriyor' diye konuştu.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor