Tarih: 09.06.2019 12:08

İran Meclis Başkanı: Macron´un sözleri acemice ve üzüntü vericiydi

Facebook Twitter Linked-in

 

Genel kurulda konuşan İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un yeni müzakereler ve İran´ın füze programıyla ilgili açıklamalarını eleştirdi.  

Macron´u görüştüğü kişileri dikkate alarak her toplantıda farklı açıklama yapmakla suçlayan Laricani, 'Macron´un sözleri acemice ve üzüntü vericiydi. Eğer bunları Trump söyleseydi garip karşılamazdık. Bu sözler Sayın Macron´un defalarca kez Ruhani ile yüz yüze ve telefonda yaptığı müzakerelerde sarf ettiği sözlerle uyumlu değil' ifadelerini kullandı.

Laricani, Macron´un bir konuda uzmanlığını göstermek istemesi durumunda kendi ülkesinin iç sorunlarına yönelmesi gerektiğini ifade eden Laricani, bu şekilde Fransa´daki protestolarda daha fazla ölümlere şahit olmayacaklarını dile getirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Normandiya Çıkarması´nın 75. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katılmak üzere Fransa´da bulunan ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmüştü.

Görüşmeden önce açıklama yapan Macron, 'Hedefimiz çok açık. Balistik çalışmaları azaltmak ve İran´ın bölgedeki nüfuzunu sınırlamak. Paris ve Washington, İran´ın bölgedeki nüfuzunu sınırlama konusunda ortak hedefi paylaşıyor. Bölge barışı hepimizin ortak hedefi. Yeni müzakereler açmalıyız. Başkan Trump tarafından bugün sarf edilen sözler çok önemli' demişti. 

İran´ın nükleer silaha sahip olmasını istemediğini vurgulayan Trump, 'Başkan olduğumda İran terörist bir ülkeydi ve halen öyle' ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca İran´a uygulanan yaptırımların birçok şeyi değiştirdiğini belirten Trump, İran´ın kendisiyle görüşmek istediğini ve görüşmeye hazır olduğunu söylemişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —