• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

İran ordusu: Gerekirse müdahaleye hazırız

İran ordusu: Gerekirse müdahaleye hazırız

İran Devrim Muhafızları´nın ardından İran ordusu da protesto gösterilerinin sona erdiğini savundu. Ordu Komutanı Musavi, halkın ve kolluk kuvvetlerinin protestoları bastırdığını, ama askeri birliklerin gerekirse müdahaleye hazır olduğu

 

İran´da bir hafta önce başlayan protestolarla ilgili dün Devrim Muhafızları Komutanı Ali Caferi´nin yaptığı ´´Fitne sona erdi´´ açıklamasının bir benzeri, İran Ordusu Komutanı Abdülrahim Musavi´den geldi. Tümgeneral Musavi, polis ve milis gücü Besiçlerin protestoları bastırdığını, ama askeri birliklerin gerekirse müdahaleye hazır olduğunu söyledi. 
 
HALKA TEŞEKKÜR 

Musavi, İran halkına ve kolluk kuvvetlerine ´huzursuzluğun´ sona erdirilmesindeki çabaları için teşekkür etti. İran´daki ´örnek güvenlik durumunun´ bozulmasından ´Büyük Şeytan´ ABD, ´siyonist rejim´ İsrail ve ´münafık´ Halkın Mücahitleri Örgütü´nün ´yardakçılarını´ sorumlu tutan tümgeneral, ´bu kör fitnenin çok küçük çapta olmakla birlikte halk ve kolluk kuvvetleri tarafından en başından engellendiğini´ dile getirdi. ´´Ama geri kalanı için İran İslam Cumhuriyeti Ordusu´ndaki yoldaşlarınızın Büyük Şeytan´ın emrindeki enayilere karşı koymaya hazır olduğundan emin olabilirsiniz´´ diye ekledi.

​Caferi, Devrim Muhafızları birliklerinin sadece çatışmaların en yoğun olduğu Hamadan, İsfahan ve Loristan kentlerinde konuşlandırıldığını duyurmuştu.

​İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de kendisini arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a protesto gösterilerinin birkaç gün içinde biteceğini umduğunu söylemişti.



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor