Tarih: 18.02.2016 18:16

İran petrol üretimini dondurma teklifine ´evet´ dedi

Facebook Twitter Linked-in

 

Görüşmelere yakın bir kaynak Sputnik´e yaptığı açıklamada, İran´ın petrol üretimini mevcut seviyede dondurma teklifini kabul ettiğini anlattı. Kaynak, 'İran teklifi kabul etti. Bakanlar, Doha´daki görüşmeden çıkan kararı sundu. İran bu kararı memnuniyetle karşıladı' şeklinde konuştu.

Rusya, Suudi Arabistan, Katar ve Venezüella, diğer üreticilerin de bu girişime katılması durumunda bu yılki ortalama petrol üretimini ocak ayı düzeyinde koruma kararını almıştı. Daha sonra Venezüella Petrol Bakanı, üretimi dondurma kararına Ekvador, Cezayir, Nijerya ve Umman´ın da destek verdiğini açıklamıştı. Bloomberg, Kuveyt´in de karara katılacağını bildirmişti.

Kaynak, görüşmenin başlarda İran, Irak ve Venezüellalı bakanlar arasında yapılmasının planlandığını ancak sonra Katar Petrol Bakanı Muhammed El Sade´nin de görüşmeye katılmak istediğini kaydetti.

´İRAN PETROL PİYASASINDAKİ DURUMU İYİLEŞTİRMEYE YÖNELİK TÜM ADIMLARI DESTEKLER´

İran Petrol Bakanı Bican Zanganeh, Irak, Venezüella ve Katarlı mevkidaşlarıyla görüşmenin ardından, petrol piyasasını iyileştirecek her tür adımı destekleyeceklerini açıkladı.

Zanganeh, 'Alınan karar, piyasadaki durumun düzelmesi ve fiyatların iyileşmesi amacıyla OPEC üyelerinin yanı sıra, örgütün dışındaki ülkelerin de petrol üretimini dondurmasını öngörüyor. Bu karar üreticilerin ve tüketicilerin çıkarına. Bu kararı destekliyoruz' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —