• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

İran: Rusya ile ulusal para birimleriyle ticarete başlamak istiyoruz

İran: Rusya ile ulusal para birimleriyle ticarete başlamak istiyoruz

İran´ın Rusya Büyükelçisi Mehdi Sanai, Tahran´ın Moskova ile ekonomik işbirliğini geliştirme niyetinde olduğunu ifade etti.

 

İran´a yönelik uluslararası yaptırımların kaldırılmasının ardından kişisel bloğundan Rusya-İran ekonomik ilişkilerine yönelik açıklama yapan Sanai, 'İran´a yönelik yaptırımların kaldırılmasıyla birlikte Tahran, Moskova ile ekonomik işbirliğini artırmayı amaçlıyor. Ulusal para birimleri üzerinden ticarete geçiş yapılması da hedefleniyor' dedi.

Rusya ile bankacılık faaliyetlerindeki işbirliğini de güçlendirmek istediklerini belirten Sanai, 'Ruble ve riyal üzerinden karşılıklı ödemeler yapabilmek için ortak bankalar kurmaya ilgi gösteriyoruz' ifadelerini kullandı.

´RUSYA, İRAN´A ASKERİ HELİKOPTER SATMAK İSTİYOR´

Diğer taraftan ´Rus Helikopterleri´ şirketi, İran´a yaptırımların kaldırılması nedeniyle, bu ülkeye yeni askeri helikopterler sevk etmeyi hedefliyor.

Rus devlet teknoloji şirketi Rostech´in iştiraki durumundaki Rus Helikopterleri´nden yapılan açıklamada, 'Yaptırımların kaldırılması, İran´a yeni helikopterler gönderme imkânı sunuyor' dendi.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, cumartesi günü Tahran´ın P5+1 ülkeleriyle imzaladığı nükleer anlaşmadan doğan yükümlülüklerini yerine getirdiğinin açıklamıştı. Bunun ardından AB ve ABD İran´a uyguladığı yaptırımları kaldırma kararı almıştı.

 



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor