Tarih: 05.01.2016 12:25

İran-Suudi Arabistan Gerilimi Tehlikeli

Facebook Twitter Linked-in

 


AFP
Türkiye, pazartesi günü, İran ve Suudi Arabistan arasındaki düşmanlığın zaten 'barut fıçısı' haline gelmiş olan Orta Doğu´daki durumu ateşleyebileceğinin altını çizerek, Müslüman dünyasının iki büyük gücü olan bu ülkeleri gerilimi azaltmaya çağırdı.

Anadolu Ajansının yayınladığı habere göre Başbakan Yardımcısı ve Hükûmet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 'İki ülkenin de zaten yeterince gergin olan Orta Doğu´daki gerilimi arttıracak olan bu tutumlarından derhâl vazgeçmesini istiyoruz.' dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan Kurtulmuş, 'Bölge zaten barut fıçısı gibi. Bu çok fazla. Bölgede barışa ihtiyacımız var.' diye konuştu.

Türkiye ile Suudi Arabistan ilişkileri son aylarda ciddi anlamda yeniden samimileşmeye başladı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Riyad´a giderek Kral Selman ile görüştü.

Her ikisi de Sünni olan bu ülkelerin Suriye meselesine ilişkin bakış açısı aynı ve İran tarafından desteklenen Cumhurbaşkanı Beşar Esad´ın gitmesini istiyorlar. Türkiye´nin ise son aylarda İran ile olan ilişkileri epeyce gergin.

Bununla birlikte hem İran´ı hem de Suudi Arabistan´ı zikreden Numan Kurtulmuş, 'Her iki ülke de Türkiye için çok önemli. Her iki ülkeyle de iyi ilişkilerimiz var.' şeklinde konuştu.(Fransa,AFP-05 Ocak 2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —