• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

İran´dan ABD´ye, ülkeye giriş yasağı tepkisi

İran´dan ABD´ye, ülkeye giriş yasağı tepkisi

Tahran, ABD Başkanı Donald Trump´ın İran´a geçici olarak uyguladığı ülkeye giriş yasağı nedeniyle ABD´yi temsil eden İsviçre Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı´na çağırdı.

 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, büyükelçinin kendisine konuyu Washington´a iletip Tahran´ın tepkisini aktaracağını söylediğini kaydetti.

´İRANLILAR KANUNA SAYGILIDIR´

İranlı vatandaşların terör saldırılarına hedef olduğunu ifade eden Kasımi, şöyle konuştu: 'İsviçreli büyükelçiye İran vatandaşlarının on yıllardır ABD destekli terörist grupların hedefi olduğunu hatırlattık. Ki vatandaşlarımız terörle ilişkili olmadı. Onlar, yaşamayı seçtikleri toplumlarda kanunlara en çok saygı duyanlardan biri olarak kabul ediliyor.' 

7 MÜSLÜMAN ÜLKEYE GİRİŞ YASAĞI

ABD Başkanı Donald Trump, cuma günü imzaladığı kararnameyle İran, Irak, Libya, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen vatandaşlarına 90 günlüğüne ülkeye giriş yasağı koydu. Mültecilerin girişi ise 120 gün boyunca askıya alındı.

Trump, karara gerekçe olarak ´ABD´yi terör tehdidinden korumayı´ gösteriyor. 

VİZESİ OLAN ABD VATANDAŞLARI İRAN´A GELEBİLİR

İran Dışişleri Bakanlığı ABD´nin kararına misillemede bulunacağını açıklasa da, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, alınacak kararın geriye dönük olmayıp, geçerli vizesi olan ABD vatandaşlarının ülkeye kabul edileceğini belirtti.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor