• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

İran´dan Rusya´ya gizli silah sevkiyatı iddialarına yalanlama

İran´dan Rusya´ya gizli silah sevkiyatı iddialarına yalanlama

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Welt am Sonntag gazetesinin İran´ın Birleşmiş Milletlerin (BM) kararlarını çiğneyerek Suriye üzerinden bakım için Rusya´ya bazı ağır silahlar?

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Klintseviç, İran´ın Rusya´ya bakım için askeri teçhizat göndermesine ihtiyaç olmadığını, Rusya´nın zamanında bu konuda İranlı uzmanlara eğitim verdiğini aktardı.
Klintseviç, 'Rusya İran´a çok sayıda askeri teçhizat sevk etti ve bu teçhizatın tabii ki bakım ve onarıma ihtiyacı var. Rusya aynı zamanda söz konusu çalışmaları yapabilecek İranlı uzmanlara eğitim verdi. Bu eğitim, silah teslimatlarıyla ilgili anlaşmalarda öngörülmüştü' diye konuştu. 

Rus senatör, İranlı uzmanların uluslararası normlara tamamen uygun bir şekilde eğitildiklerini de sözlerine ekledi.

‘RUSYA´YI GÖLGELEMEYE YÖNELİK PROVOKASYON´

Dünya Silah Ticareti Analiz Merkezi Müdürü İgor Korotçenko ise Alman gazetesinde yer alan iddiaları ‘uydurma haber´ sözleriyle sert bir şekilde eleştirdi.
Bu tür haberlerin Moskova´nın Suriye´deki istikrarı sağlamaya yönelik eylemlerine zarar vermeyi hedeflediğini belirten Korotçenko, şöyle konuştu:

'Bu haberler, Rusya ve İran´ı BM Güvenlik Konseyi´nin ilgili kararlarının ihlalcisi olarak göstermeyi hedefleyen uydurma haberler. Moskova, Tahran ile askeri-teknik anlaşmalarda BMGK´nın kararlarına titizlikle uyuyor ve söz konusu kararları ihlal etmiyor. Bu bilgi provokasyonunun amacı, Rusya´ya gölge düşürmek ve Moskova´nın Suriye krizini siyasi ve diplomatik yollardan çözmeye yönelik çabalarına zarar vermeye çalışmak.' 

Daha önce Welt am Sonntag gazetesi, ‘Batılı istihbarat kurumlarında´ adı açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberinde İran´ın BMGK´nın kararlarını çiğneyerek Suriye üzerinden Rusya´ya bakım için bazı ağır silahların parçalarını gönderdiği iddialarına yer vermişti.

 
 


22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor