Tarih: 13.08.2017 17:45

‘İran´ın füze programı ile ilgili harcamaları artırması doğal´

Facebook Twitter Linked-in

 

Kosaçev, Facebook sayfasından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'İran parlamentosu ABD´nin yaptırımlarına yanıt olarak neredeyse oybirliğiyle füze programı ile ilgili harcamaları arttırma kararı aldı. Bu gayet doğal. ABD´nin her şeyi yapabileceğini (ve yapması gerektiğini), diğer ülkelerin ise ‘gerekli olmadığı´ için bir şeyi yapmamaları gerektiğini düşündüğü ve kendi iradesini diğer ülkelere pervasızca dayattığı zaman olacak şey de bu' ifadelerine yer verdi.

Dünyanın sadece ülkelerin hak eşitliği ilkelerine uyulması, ülkelerin egemenliğine saygı gösterilmemesi ve işlerine karışılmaması durumunda istikrarlı olabileceğini belirten Kosaçev, şöyle devam etti:

'Bu arada şimdiki durum hiç kimseyi uluslararası topluma karşı sorumluluktan muaf bırakmıyor, şimdi de İran´ı kastediyorum.' 

Daha önce İran meclisinin ABD´nin yaptırımlarına yanıt olarak kendi füze programının geliştirilmesi için 520 milyon dolarlık bir kaynağın ayrılması ile ilgili yasa tasarısını onayladığı açıklanmıştı. İran´ın resmi haber ajansı IRNA´nın aktardığına göre yasa tasarısının kabulü için 247 vekilin 240´ı ‘evet´ oyu verdi.

ABD yönetimi, İranlı 18 kişi ve kuruluşa Tahran´ın balistik füze programına destek verdiği gerekçesiyle yeni yaptırım uygulama kararı almıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —