Tarih: 21.02.2017 08:58

İran´ın yeni füze denemeleri başarılı

Facebook Twitter Linked-in

 

İran haber ajansı Fars´ın, Devrim Muhafızları Ordusu´nun basın bildirisine dayandırdığı haberinde, füze denemeleri neticesinde, ´yabancı düşmanların´ olası askeri saldırılarına hazırlık yapıldığı ifade edildi. 

Yarı resmi Tesnim haber ajansı ise Devrim Muhafızları Ordusu´na yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, pazartesi günü başlayan yıllık tatbikat sırasında ´akıllı ve gelişmiş´ füzelerin kullanıldığını belirtti.

´DÜŞMANLARA VERİLEN BİR MESAJ´

İran devlet televizyonuna bir demeç veren Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur, yapılan denemelerde 100 kilometre menzilli füzelerin yanı sıra menzili 100 kilometrenin altında bulunan Fecr 3, Fecr 4 ve Fecr 5 tipi füzelerin kullanıldığı ve denemelerin başarıyla sonuçlandığını belirtti. Bu denemelerin İran´ın olası düşmanlarına verilen bir mesaj olduğunu belirten Pakpur, 'herhangi bir tehdit karşısında karşılık vermeye hazır' olduklarını vurguladı.

ABD YAPTIRIM KARARI ALMIŞTI

İran´ın şubat ayının başında yaptığı balistik füze denemesinin ardından, ABD İran´a yönelik yeni yaptırımlar uygulama kararı almıştı. ABD, İran´ın yaptığı füze denemesinin Birleşmiş Milletler kararları ile 2015 yılında Viyana´da imzalanan nükleer anlaşmanın ihlali olduğunu savunmuştu.

Tahran ise bu suçlamaları reddetmişti. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de, hafta sonunda Münih Güvenlik Konferansı´nda yaptığı açıklamada, İran´ın askeri programı ve füze denemelerinin kendi sınırlarını savunmaya yönelik olduğunu, başka ülkeler için bir tehdit oluşturmadığını söylemişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —