Tarih: 29.01.2015 15:13

İran-Türkiye Ticari İlişkileri

Facebook Twitter Linked-in

ISNA

İran İletişim Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı Mahmud Vaizi, İran-Türkiye ticaret alışveriş hacminin 15 milyar dolara ulaştığını belirtti ve şu açıklamalarda bulundu: “Hâlihazırda iki ülke, bu rakamı 30 milyar dolara ulaştırmak için çeşitli planlar, programlar yapıyor.”

Vaizi, Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık`ı ağırladı. Kısa süren görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğini artırmak amacıyla çözüm yolları incelendi.

Söz konusu ziyaretin ardından Türk Bakan ile birlikte basın mensuplarına konuşan Vaizi, “İki ülke ilişkilerinin siyasi, bölgesel, uluslararası ve ekonomi alanlarında gelişiyor olmasından memnunuz. Yatırım amacı doğrultusunda bankacılık ve gümrük iş birliklerinin gelişmesi ve özel sektörün daha aktif olması konusunda görüşmeler gerçekleşti.” ifadelerinde bulundu.

Vaizi, sözlerinin devamında, Türkiye Başbakanı’nın yakında İran’ı ziyaret edeceğini duyurdu ve “Önümüzdeki haftalarda birçok bakan, çeşitli alanlardaki ikili iş birliğini müzakere etmek için İran’dan Türkiye’ye ve Türkiye’den de İran’a gidecek.” dedi.

Törene katılan Türk Bakan da, “Son zamanlarda iki ülke arasında imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşması, iki ülkenin birbirine daha da yakınlaşmasına yol açtı. Geçtiğimiz aylarda İran’da yatırım yapmak için Türk yatırımcıların şevki arttı. İranlı tarafın olumlu tavrıyla bu yatırımların hızlanması için gereken hazırlıkların yapılmasını umut ediyoruz. Zira bölgenin büyük ve önemli ülkelerinden biri olan İran ve Türkiye`nin birbirlerine yakın olması, bölgede huzur ve istikrarın korunmasına çok yardım edecektir.” dedi. (İran, ISNA Ajansı - 29 Ocak 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —