Tarih: 29.05.2015 13:58

İran-Türkiye Medya İş Birliği

Facebook Twitter Linked-in

 

IRNA

İran İslam Cumhuriyeti’nin Büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli’nin, TRT Genel Müdürü Şenol Göka ile görüşmesinde, iki ülke arasında medyada kültürel ilişkilerin geliştirilmesi ve radyo-televizyon etkileşiminin arttırılmasının önemine vurgu yapıldı.

Bu görüşmede Ali Rıza Bigdeli, iki ülkedeki medyanın durumu ve faaliyetlerinin geliştirilmesinin önemine değindi. Bigdeli, İran ve Türkiye üst düzey yetkililerinin bütün alanlarda ilişkilerin teşvik edilmesi yönündeki azim ve iradesine vurgu yaparak şunları söyledi: “İki ülkedeki ortak siyasi, ekonomik, kültürel kapasite bakımından kamuoyunun ve vatandaşların farkındalığının arttırılması ayrıca bu seviyenin bilinmesi, ilişkileri geliştirmek için temel esas sayılmaktadır. Bundan dolayı medyanın, iki ülkenin özelliklerini ve vizyonunu programlar aracılığıyla radyo ve televizyon izleyicisine sunması gerekir.”

İran Büyükelçisi, medya alanında iki ülkenin iş birliğine değinerek şöyle dedi: “Bugün iki ülke arasında medya ilişkisi var ancak bu durum istenilen düzeyde değil.”

İki ülkedeki medya patronlarının, ilişkilerini geliştirerek ve ekstra bir gayret göstererek iş birliği konusunda uygun bir seviyeye ulaşmak için zemin hazırlamalarının gerektiğine vurgu yapan Bigdeli, vatandaşların etkileşiminin aynı zamanda gerçekleştirdiği ziyaretlerin, ilişkilerin geliştirilmesi için bir fırsat olduğunu belirtti. Bigdeli, İran halkını tanımaları için Türk medyasının iş birliğini istedi.

Bölgedeki gelişmelere, huzur ve güvenin sağlanmasının önemine değinen Bigdeli, bu yolda iki ülkenin ortak rolüne işaret etti. Bigdeli, iki ülkedeki medyanın muazzam kapasitesine dikkati çekerek sadece İran ve Türkiye halkları için değil diğer milletler için de düşünce ve kültür alanında bir şeyler üretebileceklerinden söz etti.

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, söz konusu görüşmede, iki ülke arasındaki medya ve kültür ilişkilerini önemli olarak değerlendirerek şunları söyledi: “İran ve Türkiye ortak kültüre, derin bir tarihe sahiptir. İki ülke halklarının birbirini tanıması, iki ülke arasındaki ilişkilerin ve iş birliğinin geliştirilmesine zemin hazırlayabilir.” (İran, IRNA – 27 Mayıs 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —