• BIST 100

    11068,8%3,07
  • DOLAR

    32,19% 0,05
  • EURO

    35,00% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2504,01% -0,24
  • Ç. ALTIN

    4003,37% -0,27

İran Ve Türkiye En İyi Turizm Noktalarında

İran Ve Türkiye En İyi Turizm Noktalarında

Gelişen Sekiz Ülke Ekonomik Ortaklık Örgütü (D-8) Genel Sekreteri Seyed Ali Muhammed Musevi, yaptığı açıklamada Güney Doğu Asya ülkelerine hava yolu ile gitmek isteyen yolcuların aktarılması ve İslami turizm sektörünün geliştirilmesi

 

IRNA

Gelişen Sekiz Ülke Ekonomik Ortaklık Örgütü (D-8) Genel Sekreteri Seyed Ali Muhammed Musevi, yaptığı açıklamada Güney Doğu Asya ülkelerine hava yolu ile gitmek isteyen yolcuların aktarılması ve İslami turizm sektörünün geliştirilmesi için İran ve Türkiye’nin en iyi noktalar olduğunu belirtti.

Resmî bir ziyarette bulunmak ve D-8’in Sivil Havacılık Çalışma Grubuna katılmak üzere Malezya’ya giden Musevi, yaptığı konuşmada söz konusu oturumun D-8 ülkelerinin havacılık konuları ve iş birlikleri hususunda yapıldığını ifade etti.

D-8 Genel Sekreteri, Türkiye’nin şimdiye kadar yolcu aktarımı konusunda ortaya çıkan fırsatları iyi bir şekilde değerlendirdiğini ama İran’ın bu konuda, özellikle Umre hususunda beklediği başarıyı elde edemediğini açıkladı.

Üye ülkeler arasında turizmin önemine işaret eden Musevi, Türkiye’nin Güney Doğu Asya bölgesinden daha çok turisti cezbetmeye çalıştığını ve bunun için transit uçuşlarda yolculara hizmet sunarak turizm alanındaki amaçlarını elde etmeye çalıştığını belirtti.

Musevi, “D-8 Turizm Bakanları Toplantısının, eylül ayından sonra, Türkiye’nin ev sahipliğinde, gelecek sene de Malezya’nın ev sahipliği yapacağı şekilde düzenlenmesi bekleniyor.” dedi.

D-8 grubu enerji toplantılarının yakın zamanda Türkiye’nin taahhüt ettiği şekilde yapılmasını umut ettiğini belirten Musevi, Türkiye’de D-8 toplantılarının gecikmesi konusunda “Bu toplantılar kasım ayında, Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecekti ancak Türklerin G-20 grubunun faaliyetleriyle yoğun olmasından dolayı D-8 toplantıları yapılamadı.” şeklinde konuştu. (İran, IRNA – 21 Mayıs 2015)



22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor