Tarih: 24.08.2017 21:55

İş Birliğine Derhal Başlayabiliriz

Facebook Twitter Linked-in

AP

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Vietnamlı mevkidaşı Nguyen Xuan Phuc ile çarşamba günü düzenlediği ortak basın toplantısında, ülkesinin Vietnam ile iş birliğini güçlendirmeyi arzuladığını ifade ederken önümüzdeki üç yılda karşılıklı ticaret hacmini dört milyar dolara yükseltmeyi istediğini söyledi.

Başbakan olarak Vietnam´a ilk kez ziyarette bulunan Yıldırım´a iş dünyasından kalabalık bir heyet eşlik ediyor.

Yıldırım, “2020´ye kadar ikili ticaret hacmimizi dört milyar dolara rahatlıkla ulaştırabiliriz, bununla ilgili potansiyel mevcut.” diye konuştu. İki ülke arasındaki ticaret hacmi şu anda yıllık iki milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Phuc da gazetecilere, iki ülkeden firmaları karşılıklı ticaret ve yatırıma teşvik etmek adına uygun koşullar yaratılmasına ilişkin taahhütlerde bulunduklarını söyledi.

Yıldırım, “Ortak iş birliğine derhal başlayabileceğimiz özel alanlar var bilhassa da savunma sanayi.” dedi.

Savunma iş birliğine dair detaylar henüz netlik kazanmadı ancak Vietnam geleneksel silah tedarikçisi Rusya´dan aldığı altı denizaltı ve yeni savaş uçaklarıyla ordusunu son yıllarda modernize etmeye uğraşıyor.

İki Başbakan, ihtilafların üstesinden uluslararası hukuk çerçevesinde barışçıl yollarla gelinmesinin önemine de vurgu yaptı.(AP.ABD.23.08.2017)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —