Tarih: 02.09.2016 19:12

´IŞİD´in Irak ve Suriye´de gerilemesi Fransa´da saldırı ihtimalini artırıyor´

Facebook Twitter Linked-in

 

Molins, Le Monde gazetesiyle yaptığı söyleşide şöyle konuştu:

'Terörizmin tarihine baktığımızda açıkça görüyoruz ki terör örgütleri, bulundukları alanda zora girdikleri zaman başka ülkelerde saldırı fırsatları arıyorlar.'

Molins, IŞİD´in karşı karşıya kaldığı askeri baskının Fransız cihatçıların ve ailelerinin ülkeye geri dönmelerine ve eylemlerine burada devam etmelerine yol açabileceğini söyledi.Molins özellikle geçen ay Halep´te öldürülen IŞİD´in sözcüsü ve iki numarası olduğu iddia edilen Ebu Muhammed Adnani gibi liderlerin yok olmasının IŞİD´in askeri gerilemelerine örnek teşkil edebileceğini ve örgütün saldırı yapılanmasında değişikliğe gitmesine neden olabileceğini belirtti.

´GEÇEN YILKİ SALDIRILARI DÜZENLEYENLR FRANSIZ´DI´

Mollins, geçen yıl Fransa´d örgütün düzenlediği saldırıların çoğunda rol alan cihatçıların Fransız vatandaşlığının bulunduğunu ve şu anda Irak ve Suriye´de IŞİD saflarında çatışan 700´den fazla Fransız vatandaşı bulunduğunu belirtirken, 'Bir gün mutlaka bu kişilerle burada yüzleşmek zorunda kalacağız' dedi.

Mollins, 2013´te soruşturdukları terör vakalarının sayısının sadece 26 olduğunu, oysa bu rakamın bugün 324´e tırmandığını da belirtti.

OKULLARDA YENİ GÜVENLİK FORMATI DEVREYE GİRDİ

Perşembe günü yeni eğitim-çğretim yılının başlamasıyla 12 milyon öğrenci ders başı yaptı. Hükümet son aylarda yaşanan terör olaylarının etkisiyle tüm okullarda geçerli yeni güvenlik formatlarını da uygulamaya geçirdi. Artık okula her giren personel dışı kişilerin kimlikleri ayrıntılarıyla kontrol edilecek. Acil durumlarda devreye girecek olan acil sms ile bilgilendirme sistemi de uygulamaya sokuldu. Her sene tüm sınıflar yıl boyunca en az 3 güvenlik tatbikatı gerçekleştirecek. Bunlardan biri okula düzenlenecek bir terör saldırısında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak gösterecek. Anaokulu ve ilkokullarda da öğretmen ve yöneticiler ellerinde acil durumlar için polise anında haber verecek siyah bir verici kutusu bulunduracak.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —