• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,21% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2501,23% 0,05
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00

İskender füzelerinin cephe arkasında ´gözleri´ olacak

İskender füzelerinin cephe arkasında ´gözleri´ olacak

Rusya Savunma Bakanlığı, özel görevleri yerine getirecek keşif birlikleri oluşturuyor. Söz konusu birliklerin görevi, düşmanın cephe arkasındaki hedefleri tespit edip, koordinatlarını İskender taktik füze ve uzun menzilli Uragan füze fı

 

Düşmanın cephe arkasındaki hedefleri tespit edip, koordinatlarını İskender taktik füze ve modernize edilen uzun menzilli Uragan füze fırlatma birliklerine iletecek olan özel keşif birlikleri, Rus ordusunun her kolunda bulunacak.

Uzmanlar, karadaki tüm hedeflerin insansız hava araçlarıyla (İHA) tespit edilememesi nedeniyle bu tür birlikleri gerekli kıldığını, ancak keşifçilerin düşmanın cephe arkasında bağımsız hareket ederek özenle gizlenmiş hedefleri belirleyebileceklerini ifade etti. 

KEŞİF BİRLİKLERİ YAYA VE ZIRHLI ARAÇLARLA HAREKET EDECEK

Rusya´nın Güney Askeri Bölgesi´nde oluşturulmuş, Merkezi ve Batı Askeri Bölgelerinde oluşturulmaya başlayan özel harekât keşif birliklerin yapısı hakkında fazla bilgi olmasa da, keşifçilerin hem yaya, hem de Tiger, Rys, Typhoon marka zırhlı araçlarla hareket edeceği belirtiliyor.

Bağımsız askeri uzman Anton Lavrov, Suriye´de gerçekleştirilen operasyonlardan edinilen deneyimlerin, karadaki hedeflerin özel harekâtçılar tarafından en etkili şekilde tespit edildiklerini gösterdiğini söyledi. Lavrov, 'İHA´lar her zaman iyi kamufle edilmiş hedefleri bulamayabiliyor. Keşif birlikleri ise gizlenerek uzun süre boyunca bölgelerdeki hareketleri takip ederek, havadan ve karadan saldırıları hassas bir şekilde yönlendirebilir' diye konuştu. 

İlk özel harekât keşif birlikleri Sovyet ordusunda 1950´li yıllarda oluşturulmuş, daha önce çeşitli operasyonlarda kullanılan tüm keşif birlikleri 1998-2001 döneminde dağıtılmıştı.



22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor