Tarih: 14.10.2016 19:25

İslama Karşı Çifte Standart Uygulanıyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Ria Novosti

Avrasya İslam Şurasında konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müslüman´ın yaptığı suç toplum tarafından terör eylemi olarak algılansa ve dine karşı çifte standart olsa da her şeye rağmen İslam dünyasının ilerlemesi gerektiğini söyledi.

Rusya Müftüler Konseyi Basın Merkezi Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın şu sözlerine yer verdi: “İslam dünyası bugün terörizmin hedefi durumunda. Çekişmeler ve düşmanlık, grupların ve mezheplerin ortaya çıkmasına yol açtı.”

Türkiye Cumhurbaşkanı, İslam´a yönelik çifte standarda sitem etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir Müslüman suç işlediğinde, terörizm denildiğini, bir Hristiyan ya da Yahudi´nin bunu yapması durumunda ise buna terörizm denilmediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dünyasının artık uyanması gerektiğini ve “bütün çağdaş başarıları kullanıp geleneklere dayanarak” ilerlemesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı, “Komşu ülkeler Suriye ve Irak, tehdide maruz kaldı. Biz onlara yardım edeceğiz ve bizi kimse durduramaz. Çünkü biz seyirci kalamayız. Bununla birlikte Türkiye, başka ülkelerin egemenliği ve hegemonyasını bozmayacak.” dedi.(Rusya,Ria Novosti-11.10.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —