• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

İslamcı göçmenler: Eski Avrupalı Hıristiyanlar cihatçılara katılıyor

İslamcı göçmenler: Eski Avrupalı Hıristiyanlar cihatçılara katılıyor

İngiltere´deki terör saldırısının failinin eski bir Hristiyan olması, Avrupa´daki İslamcı örgütlerin üyelerinin yüzde 20´sinin başka dinden gelmiş kişilerden oluştuğu gerçeğini akıllara bir kez daha getirdi.

 

Eskiden Hıristiyan olan Adrian Elms´in 22 Mart´ta Londra´da gerçekleştirdiği terör saldırısı halen sonuna kadar çözülmemiş bir suç olarak kalmaya devam ediyor.

 

Bu kişiyi adını ve dinini değiştirip Ortadoğu´ya göç etmeye, ardından doğduğu ülkeye dönüp toplu katliam işlemeye iten ne?

İstatistiklere göre Avrupa´daki İslamcı örgütlerin üyelerinin yüzde 20´si başka dinden gelmiş kişilerden oluşuyor. Eskiden Hıristiyan veya ateist olanlar, Suriye´ye savaşmaya ya da teröristlere lojistik destek vermeye gidiyor.

SUUDİ ARABİSTAN´DAN DÖNÜP ÖLMEK

 

 
 
İddialara göre İngiltere´nin Kent kontluğunda doğan Adrian Elms, eskiden alkol bağımlısıydı ve bulunduğu kafenin müşterisiyle giriştiği kavga sonunda kendini hapiste buldu. Ardından Elms, çareyi her şeyi bırakıp Suudi Arabistan´a gitmekte buldu ve orada dinini ve ismini değiştirdi. 

Arabistan´da İslamiyet´i en derin biçimde benimseyen Elms, adını da Khalid Masood olarak değiştirerek, İngiltere´ye geri döndü ve burada son derece dindar bir hayat sürmeye başladı. Ancak İngiltere´deki Müslüman toplum, Masood´u terör eylemine iten şeyin din değil, daha Hıristiyan olduğu eski günlerden beri suç işleme dürtüsü olduğuna inanıyor.

ESKİ HIRİSTİYANLAR CANLI BOMBA OLUYOR

Fransa´da yayımlanan L´Express gazetesi, 2014´te gizli servislerin ellerindeki verileri yayınlayarak, Fransa´daki cihat yanlıların yüzde 23´ünün ileri yaşta İslam dinini kabul etmiş olduklarını ortaya koydu. Bu kişilerin işlediği suçların en üzücü örneklerinden biri, ABD´li yardım görevlisi Peter Kassig´in başının kesilerek öldürülmesi olarak gösteriliyor. 

Hollanda polisinin elindeki verilere göre ise film yönetmeni Theo Van Gogh´un cinayetini organize eden terör örgütüne üye olanların yüzde 15-20´si, Hollanda vatandaşıydı.

İslam´ı kabul eden eski Hıristiyanlar ve ateistler, 11 Eylül saldırılarından başlayarak 21. Yüzyılda Batı dünyasında gerçekleştirilen ve çok geniş yankılara neden olan 2004´te Madrid (191 ölü), 2005´te Londra (52 ölü) saldırıları başta olmak üzere tüm terörist eylemlerde yer aldı.

‘KENDİMİZİ FEDA EDİYORUZ, SİZLERİ DEHŞETE DÜŞÜRÜYORUZ´

Müslüman ortamda yetişmeyen bir başka bilinen isim de 13 Kasım 2015 Paris saldırılarından sorumlu tutulan Fabien Clain. Müslümanların hiç bulunmadığı Clain´in ailesi, inançlı Hıristiyanlardan oluşuyordu. Clain önce İncili okudu ve Hıristiyanların yaşamından hayal kırıklığına uğradı. 

Rusya Ulusal Ekonomi ve Toplu İşletme Akademisi doçentlerinden Fransa uzmanı İgor İgnatçenko, Sputnik´e Fabien Clain´in yaşam tercihini şöyle anlattı:

“Katı Katolikler ailesinde büyüyen Clain, dünya dinlerinin tarihine ilgi gösteriyordu. Clain´e göre Müslümanlar, Hıristiyanlara göre kutsal kitaba, İncil´e çok daha bağlı idi. Küçüklüğünden beri Clain, dinlerde maksimalist görüşe alışıktı ve belli ki deneyimli birilerinin yaptığı propagandanın etkisinde kalarak radikal İslam´ı tercih etti.”



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor