• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

İslamofobi Avrupa İçin Bir Tehdittir

İslamofobi Avrupa İçin Bir Tehdittir

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara`da büyükelçilerle yaptığı toplantıda, günden güne faşist hareketin etkilerinin arttığına dikkati çekerek 'İslamofobi problemi çözülmezse Avrupa için önemli bir sorun olacak. Avrupa

TVN24

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa ülkelerini İslamofobi ile mücadele etmeleri ve Türkiye`ye ders vereceklerine daha çok sayısız İslam karşıtı manifesto örgütlerini durdurma çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara`da büyükelçilerle yaptığı toplantıda, 'Maalesef Türkiye`ye ders vermeye çalışıyorlar. Bunun yerine önlerinde duran önemli meseleleri çözmeye koyulsalar daha iyi olacak.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, günden güne faşist hareketin etkilerinin arttığına dikkati çekerek 'İslamofobi problemi çözülmezse Avrupa için önemli bir sorun olacak. Avrupalı liderler bu popülizmin unsuru olurlarsa Avrupa değerleri sorgulanır hâle gelir.' diye konuştu.

Gösterilere Karşı Cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dresden`de Pegida tarafından düzenlenen binlerce kişinin katıldığı gösterilerin ardından konuştu. Dresden`de her pazartesi günü gerçekleşen Pegida mitingleri, son birkaç haftadan beri gittikçe daha fazla katılımcı çekiyor. Noel`den önce 22 Aralık’ta yapılan mitingde 17500 insan vardı. Pazartesi günü gösterilere yaklaşık 18 bin kişi katıldı.

Pazartesi günü aynı zamanda faşizmi, yabancı düşmanlığını ve Pegida mitinglerini Berlin, Stuttgart, Köln ile Dresden`de gösteriye katılanlar protesto etti.

Sağcı, popülist Pegida, sözde tehlike olan 'Batı`nın İslamlaşması' sloganları altında gösteri düzenliyor. Pegida, Almanya`da yaşayıp entegrasyonunu sağlamış Müslümanlara karşı olmadıklarını vurguluyor.

Türkiye Güçlü ve Kendinden Emin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupalı liderlere, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne giriş müzakerelerinin endişe verici bir noktada kilitlendiğini vurgulayarak Türkiye`ye karşı siyasi bakış açılarını gözden geçirmelerine ilişkin çağrı yaptı. Cumhurbaşkanı, konuşması sırasında, İslamcı muhafazakârlık akımını sunarak kendi diplomatlarından Türkiye`nin kararlılığını ve gücünü temsil etmelerini istedi. Cumhurbaşkanı, 'Türkiye, hiç kimsenin kibirli bir şekilde parmakla işaret edeceği ve suçlayacağı bir ülke değil. Bu tutumlara sahip olanların bunu terk etmesi gerek.' şeklinde konuştu. (Polonya, TVN24 - 06 Ocak 2015)

 



22.5° / 13.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor