Tarih: 12.01.2015 12:43

İslamofobi Konusunda da Aynı Hassasiyet Gösterilmeli

Facebook Twitter Linked-in

IRIB-İnternet

Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu pazar günü Paris halkının teröre karşı yürüyüşünü överek bu yürüyüşün dünya için çok güçlü bir mesaj taşıdığını belirtti.

Başbakan Davutoğlu, “İslamofobi`ye ve Müslümanlara karşı gerçekleştirilen saldırılara da benzer tepkilerin gösterilmesini bekliyoruz.” dedi.

Paris’te terör saldırısında hayatını kaybeden 17 kişinin anısına pazar günü yapılan yürüyüşe onlarca dünya lideri katıldı.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye’nin Paris Büyükelçiliğinde basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, “Bu yürüyüş tüm dünya için bir mesaj taşıyor ve bu da herkesin terör tehdidiyle mücadele etmesidir.” dedi.

Paris’te bir milyon Fransız’ın katıldığı yürüyüşe katılan Davutoğlu, “Camilere yapılan saldırılara ve İslamofobi`ye karşı da aynı şekilde hassasiyet gösterilmeli.” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın bu tür terör saldırıları konusundaki görüşlerini öven Başbakan Davutoğlu şöyle konuştu: “Hollande’ın bu sözleri daha çok önemlidir.”

Terör saldırılarından ve bu saldırılarda 17 kişinin hayatını kaybetmesinden sonra Hollande yaptığı açıklamada, bu tür saldırıları düzenleyen radikal kişilerin, İslam ve mezheple hiçbir bağlantısının olmadığını belirtti.

Türkiye Başbakanı, “Saldırganlar Müslüman ülkelerde yetişmedi aksine Paris’te büyüdüler. Bu yüzden bu çevre incelenmeli. Türkiye’nin tutumu ilkelidir ve biz bu tutumumuzu koruyacağız. Türkiye, terör konusunda tüm dünyada geçerli olan değerlere bağlıdır. Bu konuda çifte standartlı bir tutumu da yok.” dedi. (İran İslam Cumhuriyeti Radyosu IRIB-İnternet, 12 Ocak 2015)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —