• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

İspanya Dışişleri: Türkiye´nin Suriye´ye müdahalesi krizi kötüleştirir

İspanya Dışişleri: Türkiye´nin Suriye´ye müdahalesi krizi kötüleştirir

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, Türkiye ve Suudi Arabistan´ın Suriye´ye askeri müdahalesinin durumu daha da kötü hale getireceğini söyledi.

 

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad´ın ´El Pais´ gazetesine verdiği röportajı değerlendiren İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, 'Esad görüşmelerin parçası olmalı ama çözümün değil' ifadelerini kullandı.

Şubat 2012´de Münih Güvenlik Konferansı´nda Suriye için askeri çözüm olmayacağını söylediğini hatırlatan Margallo, ancak dikkate alınmadığından yakınarak, kendisine 'Esad için endişelenmeye gerek yok üç ayda düşer' denildiğini söyledi.

´ESAD´IN DÜŞECEĞİNE İNANMAK SAFLIK OLUR´

İspanya Dışişleri Bakanı Margallo, son aylarda yaşananların ´Rusya´nın Esad´ın düşmesine izin vereceğine inanmanın saflık olduğunu´ gösterdiğini ifade etti.

Margallo, Türkiye ve Suudi Arabistan´ın Suriye´ye kara harekatı ihtimaline ilişkin ise, 'Çatışmayı daha da kötüleştirmekten başka bir işe yaramaz' diyerek Suudi ve İran askerlerinin Suriye topraklarında karşı karşıya gelebileceği uyarısında bulundu.

 



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor