İspanya hükümeti siesta´ya savaş açtı
İspanya´nın sağcı hükümeti, Latin ülkelerinde yaygın olan siesta arasının kaldırılması ve çalışanların öğle aralarının kısaltılması için harekete geçti.
Yeni hükümetin bir türlü kurulamadığı İspanya´da geçici olarak görevi sürdüren Başbakan Mariano Rajoy, çalışma saatlerinin iki saat kısaltılmasını ve üç saate kadar çıkan ‘siesta arasının´ kaldırılmasını amaçladıklarını söyledi.
Sadece İspanya´da değil birçok Latin ülkesinde özellikle tarım işçilerinin sıcaklığın en yüksek olduğu öğle saatlerinde çalışmaması nedeniyle yaygın olan ve çalışanların öğle saatlerinde uyumasını mümkün kılan ‘siesta arası´, bir süredir İspanya hükümetini ve iş dünyasını rahatsız ediyor. Amaçlarının İspanya´daki çalışma saatlerini ‘Avrupa standartlarına´ taşımak olduğunu kaydeden İspanya Başbakanı Rajoy, “Bu konuda bir görüş birliğine ulaşmamızı sağlayacağım” dedi.
İspanya´da birçok iş yerinde çalışanlar işe sabah 10.00´da başlıyor, üç saate yakın öğle arasının ardından akşam saat 20.00 civarında mesaiye son veriyorlar. Hükümet ise çalışma saatinin 18.00´da sona ermesini ve öğle arasının 1 saatle sınırlandırılmasını istiyor.
Bazı istatistiklere göre İspanya´da çalışanlar daha uzun saatler çalışsa da Almanya´daki çalışanlara göre daha az verimli.
İspanya hükümeti 2013 yılında da siesta´nın kaldırılması için girişimlerde bulunmuş ve öğle aralarının kısaltılması için çeşitli düzenlemeleri hayata geçirmişti.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
