• BIST 100

    10320%1,59
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,09% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2473,22% 0,30
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00

İspanya hükümeti siesta´ya savaş açtı

İspanya hükümeti siesta´ya savaş açtı

İspanya´nın sağcı hükümeti, Latin ülkelerinde yaygın olan siesta arasının kaldırılması ve çalışanların öğle aralarının kısaltılması için harekete geçti.

 

Yeni hükümetin bir türlü kurulamadığı İspanya´da geçici olarak görevi sürdüren Başbakan Mariano Rajoy, çalışma saatlerinin iki saat kısaltılmasını ve üç saate kadar çıkan ‘siesta arasının´ kaldırılmasını amaçladıklarını söyledi.

Sadece İspanya´da değil birçok Latin ülkesinde özellikle tarım işçilerinin sıcaklığın en yüksek olduğu öğle saatlerinde çalışmaması nedeniyle yaygın olan ve çalışanların öğle saatlerinde uyumasını mümkün kılan ‘siesta arası´, bir süredir İspanya hükümetini ve iş dünyasını rahatsız ediyor. Amaçlarının İspanya´daki çalışma saatlerini ‘Avrupa standartlarına´ taşımak olduğunu kaydeden İspanya Başbakanı Rajoy, “Bu konuda bir görüş birliğine ulaşmamızı sağlayacağım” dedi.

İspanya´da birçok iş yerinde çalışanlar işe sabah 10.00´da başlıyor, üç saate yakın öğle arasının ardından akşam saat 20.00 civarında mesaiye son veriyorlar. Hükümet ise çalışma saatinin 18.00´da sona ermesini ve öğle arasının 1 saatle sınırlandırılmasını istiyor.

Bazı istatistiklere göre İspanya´da çalışanlar daha uzun saatler çalışsa da Almanya´daki çalışanlara göre daha az verimli.

İspanya hükümeti 2013 yılında da siesta´nın kaldırılması için girişimlerde bulunmuş ve öğle aralarının kısaltılması için çeşitli düzenlemeleri hayata geçirmişti.

 



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor