Tarih: 21.08.2021 13:05

İspanya, Rus savaş gemilerinin Septe limanına girmesine izin vermedi

Facebook Twitter Linked-in

 

İspanya´nın, Rus Vitse-Admiral Kulakov ve Altay savaş gemilerinin gıda ve yakıt ikmali için Septe limanına girmesine izin vermediği belirtildi.

Rusya ve İspanya arasında, Rus savaş gemilerinin gıda ve yakıt ikmali için İspanya´nın limanlarına girebileceği yönünde anlaşma var. Ama bu sefer, Akdeniz´e sefer yapan gemiler, İspanya limanlara girmeden geçmek zorunda kaldı, çünkü İspanya Dışişleri Bakanlığı gemilerin girişine izin vermedi.

El Pais´in haberinde, “Septe´ye giriş talebi İspanya Savunma Bakanlığı´na geldi, ama Savunma Bakanlığı, kararın siyasi nitelik taşıdığına işaret ederek topu İspanya Dışişleri Bakanlığı´na attı. Dışişleri Bakanlığı ise İspanya´nın 2022 baharında NATO Zirvesi´ne ev sahipliği yapacağını göz önünde bulundurarak ilgili karar aldı” ifadesine yer verildi.

Haberde, Septe´nin 2010-2016 döneminde, toplam 10 binden fazla mürettebat üyesi olan her türden yaklaşık 60 savaş gemisini misafir ettiği belirtilirken şehrin yaklaşık 4 milyon 500 bin euro kazandığı kaydedildi. Ancak bu uygulamanın, İngiltere ve diğer NATO ülkelerinin kritik eleştirilerinden sonra 2016´da askıya alındığını yazan El Pais, bu tarihten sonra Rus gemilerinin Septe´ye girişinin nadir bir olay haline geldiğini belirtti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —